29 mei 2015, om 17:30, Bibliotheek Den Bosch | Bibliotheek Den Bosch

#BIEBdebat Passend onderwijs

 

Op 29 mei organiseert de Bossche PvdA een #BIEBdebat onder de titel.

PASSEND ONDERWIJS IN ONZE GEMEENTE.

WAT GAAT ER GOED EN WAT KAN ER BETER?

De Wet Passend onderwijs is vorig jaar officieel ingevoerd.  Die wet zegt dat alle kinderen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs verdienen. Kinderen gaan, als het kan naar het regulier onderwijs. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving. Het speciaal onderwijs blijft bestaan voor kinderen die daar het best op hun plek zijn.

De deskundigen:

“Onderwijs is alleen passend als het de kansen van kinderen als uitgangspunt neemt.”
professor Luc Stevens, emeritus hoogleraar orthopedagogiek

“Nederland heeft een te omvangrijk systeem van professionele hulp als het met het opgroeien en opvoeden – thuis, in school, op straat – niet zo goed gaat. Het gevolg van deze goedbedoelde schil van voorzieningen rond kinderen, gezinnen en scholen is dat te veel kinderen worden verwezen naar tweedelijns instituties.”
Jo Hermanns, emeritus hoogleraar Opvoedkunde

Zijn we in onze gemeente op de goede weg?

In een debat n.a.v. een aantal prikkelende stellingen zullen onderwijsprofessionals, kinderen en ouders aan het woord komen. Onder de aanwezigen zijn Alma van Bommel (rector Ds. Pierson College), Lia van Grinsven (Samenwerkingsverband de Meierij), Stephanie Kuijper (Koning Willem I College) en Tilly van Uffelen. Wethouder Eric Logister is ook aanwezig.

Marcia van der Wens van Basisschool ’t Schrijverke en Hans Hermans (Orthopedagoog bij VSO De Rietlanden) verzorgen de inhoudelijke inleiding. Reinoud van Uffelen leidt het debat.

Aanmelden

Aanmelden voor het #BIEBdebat hoeft niet, maar gezien de verwachte belangstelling is het wel verstandig om op tijd te komen.

 

Wat: #BIEBdebat Passend Onderwijs

Waar: Stadsbibliotheek Hinthamerstraat 78, ’s-Hertogenbosch

Wanneer: 29 mei 2015, 16.30 – 17.30. inloop vanaf 16.00 uur

Gratis, inclusief drankje