28 augustus 2015, om 19:00, Het Warm Onthaal, Sint Jacobsstraat 2, 5211 LP Den Bosch | Het Warm Onthaal, Sint Jacobsstraat 2, 5211 LP Den Bosch

Opening politieke seizoen

Bestuur en fractie van PvdA Den Bosch nodigen u van harte uit voor de opening van het politieke seizoen op vrijdagmiddag 28 augustus. Onder het motto ‘Den Bosch dat zijn wij samen’ organiseren wij een interessante en ook gezellige bijeenkomst voor alle leden, maar ook belangstellenden.

Het politieke seizoen wordt officieel geopend door afdelingsvoorzitter Reinoud van Uffelen en fractievoorzitter Lisette van der Swaluw.

Aansluitend zal Frans Koeman zijn visie op armoedebestrijding geven. Koeman is oud-architect en was vijf jaar voorzitter van de Vincentiusvereniging. In deze periode heeft Frans Koeman belangrijke nieuwe ontwikkelingen op de agenda weten te zetten, waaronder de schuldhulpverlening door het project schuldmaatjes, de support voor de 5 jaar geleden opgerichte voedselbank, een toenemende aandacht voor de sociale activering in de stad voor inwoners die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Frans Koeman is voor zijn grote verdiensten voor de Bossche vereniging onderscheiden met de landelijke Vincentiuspenning en start binnenkort als voorzitter van de Voedselbank Den Bosch. Koeman zal in zijn verhaal ook ingaan op de lastige verhouding tussen wet en caritas. Hij wil zijn werk eigenlijk niet politiseren. “Ik ben al bijna 40 jaar lid van de PvdA, maar het werk voor de Vincentius en straks voor de Voedselbank doe ik omdat het gewoon gedaan moet worden.”

We zijn er trots op Frans in ons midden te hebben bij de opening van het seizoen.

17.00-17.30: Inloop

17.30-17.40: Seizoensopening door Lisette van der Swaluw en Reinoud van Uffelen

17.40-18.00: Visie op armoedebestrijding door Frans Koeman

18.00-19.00: Onder het genot van een drankje bijkletsen met onze raadsleden en andere aanwezigen