Door op 9 mei 2013

Biebdebat 28 maart 2013 Sport bindt.

Gespreksleider Deniz Özkanli, de nieuwe voorzitter van de afdeling PvdA ’s-Hertogenbosch en voormalig raadslid opent het debat. Zelf sport hij regelmatig en heeft vroeger basketbal gespeeld, de tank werd hij genoemd, vasthoudend naar het doel. 

Een goede introductie voor het onderwerp, sport bindt waar deskundige en publiek een mening over gaan vormen. Zo zijn we sportstad van het jaar al enkele jaren achtereen. Is het de topsport die daar aan ten grondslag ligt. Deels natuurlijk maar zeker omdat er goede voorzieningen zijn. Die zijn ten dienste van de topsport maar ook aan de breedte sport.

Een turnhal is het begin voor talent, met een grote groep turners en veel vrijwilligers ligt daar een mogelijkheid tot groei. Een voetbalclub als OJC die door goede accommodatie veel nieuwe voetballers kan bedienen ook door de inzet van veel vrijwilligers doet mee aan het verbinden in de sport. Er zijn wel wensen op gebied van zwemwater bijvoorbeeld. Daar is nu te weinig van, maar waar is de goede plek?

Een mooi initiatief is  city trainers, zeker 146 jonge mensen die zich inzetten om kinderen te interesseren voor sport en daar actief in zijn. De Olympische spelen voor scholen die naar ’s-Hertogenbosch komt, een bijzonder initiatief die scholen in strijd kan verbinden.

Zo zijn er nog veel voorbeelden over en weer besproken in een levendig debat waarin we concluderen, sport bindt. Die verbondenheid heeft ook faciliteiten nodig en daar zal in de toekomst zeker aandacht voor moeten blijven ook in crisistijd.