Door Lisette van der Swaluw op 16 mei 2017

#BiEBdebat: Komen jongeren nog aan de bak op de Bossche woningmarkt?

foto: Renske van der Heijden

Is er nog plek voor jongeren, studenten en starters op de Bossche woningmarkt? Of kan wonen in de hoofdstad van Brabant alleen nog maar als je een dikke portemonnee hebt? Over deze en anderen vragen rond jongeren & wonen gaat het maandelijkse #BiEBdebat van de PvdA. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 26 mei van 16.30 tot 17.30 uur in de StadsBIEB aan de Hinthamerstraat in Den Bosch. Het debat wordt geleid door voormalig wethouder Jeroen Weyers.

 

Als je jong bent en wilt wonen in de stad, moet je flink wat gespaard hebben. Of ouders hebben met een dikke portemonnee. Uit onderzoek van de Nederlandsche Bank naar de Nederlandse huizenmarkt blijkt dat nieuwkomers in grote steden steeds vaker eigen geld moeten investeren om aan een woning in de stad te komen. Hoe zit dat in de Bossche binnenstad? En in Bossche dorpen en wijken? Kom je daar als starter of student makkelijk aan een (betaalbare) woning? Of moet er meer aanbod komen voor jongeren? En welke eisen stellen zij aan een woning? Moet dat meteen een paleisje zijn of is 30 vierkante meter voldoende? Zijn Tiny Houses een alternatief? Hierover gaan jongeren, studenten, bouwers, bestuurders en andere belangstellenden met elkaar in debat.

Te gast zijn onder anderen wethouder Eric Logister, studenten van Gremio Unio en adviseur Henk Leenders van Mill Home (Tiny Houses).

  • Wat: BIEBdebat: Komen jongeren nog aan de bak op de Bossche woningmarkt?
  • Waar: Stadsbibliotheek, Hinthamerstraat 177, ’s-Hertogenbosch
  • Waneer: vrijdag 26 mei van 16.30 – 17.30 uur, welkom vanaf 16.00 uur.
Lisette van der Swaluw

Lisette van der Swaluw

Lisette was raadslid en fractievoorzitter. In november 2017 verliet ze de gemeenteraad.

Meer over Lisette van der Swaluw