De afgebroken sleutel

27 mei 2018

Afgelopen zaterdag mochten we de bestuurders van de afdelingen Breda, Tilburg en Eindhoven ontvangen in ’s-Hertogenbosch. Plaats van handeling was de Copernikkel in Boschveld. De Copernikkel is het centrum van allerlei samenwerkende initiatieven in de wijk. Het werd in 2014 geopend door onze wethouder Jeroen Weyers.

Bij de laatste verkiezingen haalden wij op het stembureau in de BBS 58 stemmen en werden we de vierde partij na Groen Links (99 stemmen) Bossche Groenen (85 stemmen) en D66 (60 stemmen).

De Copernikkel is een plaats waar ik graag kom, niet in de laatste plaats door het vertrouwen dat ik er voel. Toen ik ze donderdag belde met de vraag dat ik graag van hun ruimte gebruik wilde maken, hoefde ik alleen maar op vrijdag de sleutel op te halen. Er werd uitgelegd hoe het koffieapparaat werkte en zaterdagochtend fietste ik naar Boschveld.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar terwijl ik de deur opendeed brak de sleutel af in het slot. Gelukkig kon ik de deur nog openkrijgen, maar wat nu, want ik wilde om 12.00 de deur graag weer goed af kunnen sluiten.

Ondertussen stond het koffieapparaat aan, had ik worstenbroodjes gehaald en druppelden de partijgenoten binnen.

Redder in de nood was ons lid Kai die ook als vrijwilliger bij de Copernikkel is betrokken. Kai was er in no time en vertelde eerst kort iets over de Copernikkel. Vervolgens belde hij de BIM.  Zij zijn beheerder van het pand en dus eigenaar van het slot. Zij zouden over een uurtje langs komen om als het echt nodig was een nieuw slot te installeren. Tenzij we het probleem op konden lossen. Dat was wel te prefereren want een nieuw slot betekende een flinke kostenpost en  ook nieuwe sleutels voor alle vrijwilligers.

Maar Kai was koel. Hij wist met een tangetje de afgebroken sleutel uit het slot te pulken en presenteerde even later een reservesleutel die hij bij iemand thuis had opgehaald.

Kai bedankt voor je hulp en mensen van de Copernikkel dank voor de gastvrijheid.