‘Die club van ons heeft weer smoel nodig’

Door Tom Oostra op 30 juni 2018

DEN BOSCH – Femke Hoekstra is sinds vrijdagavond voorzitter van de Partij van de Arbeid in Den Bosch. Zij volgt Reinoud van Uffelen op, die afscheid nam.

Tijdens de algemene ledenvergadering in wijkcentrum De Stolp werd Hoekstra vrijdag officieel gekozen. Hoekstra wil de Partij van de Arbeid verder op de kaart zetten in Den Bosch. “Zodat de mensen over vier jaar weer echt geloven in dat wat de PvdA te bieden heeft en ons veelvuldig op straat, in de buurthuizen en bij sociale gebeurtenissen hebben gezien”, zegt ze in haar motivatie.

Als er zoveel alternatief is in het politieke landschap moet je als PvdA niet te missen zijn, benadrukte ze vrijdag in haar eerste speech als voorzitter. “Die club van ons heeft weer smoel nodig. Dat is dus een extra grote uitdaging. Overal zijn, terwijl je ook flinke klappen te verduren hebt gehad als partij. Het is, naast het bouwen van een sterk politiek profiel, ook een kwestie van intensief samenwerken, zodat je efficiënt bent in wat je doet. En zodat er in deze nieuwe tijden minder traditionele scheidingen zijn tussen samenleving en partij. Daarmee bedoel ik dat we ook als club toegankelijker worden, bredere inhoudelijke programma’s maken en ons ook laten voeden door andere stromingen in de samenleving. De deuren moeten meer open, wat mij betreft.”

Staand v.l.n.r. Femke, Lesha, Nadine, Mariska, zittend v.l.n.r. Stan, Tom, ontbrekend Joep, Erik

Naast een nieuwe voorzitter stemden de Bossche PvdA-leden vrijdag ook in met een bijna volledig nieuw bestuur. Joep van Vugt werd gekozen tot secretaris en Mariska van de Ven, sinds januari algemeen bestuurslid, is de nieuwe penningmeester. Het nieuwe team wordt compleet gemaakt door Erik van de Westerlo, Lesha Bosman, Stan Peters, Nadine Tervoort en Tom Oostra.

Reinoud van Uffelen nam in De Stolp afscheid als voorzitter. Ook Nanne Scholtens, Hans Hermans en Harm Rijks zwaaiden af.