Gemeenteraadsverkiezingen ook voor jongeren belangrijk

Door Stan Peters op 21 januari 2018

Vorige week ben ik benoemd tot bestuurslid bij de Jonge Socialisten Brabant. Tevens sta ik op plek 9 op de lijst van PvdA Den Bosch bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mijn doel is om de politiek en de komende gemeenteraadsverkiezingen meer onder de aandacht van jongeren te brengen.

De komende periode wil ik me in gaan zetten om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk jongeren komende gemeenteraadsverkiezingen gaan stemmen. De gemeenteraad heeft onder jongeren een stoffig imago en vaak is het voor jongeren ook niet duidelijk wat een gemeenteraad allemaal beslist. Dit terwijl er veel jongerenthema’s zijn waar de gemeenteraad iets aan kan doen. Bijvoorbeeld het grote tekort aan betaalbare huurwoningen waardoor jongeren die graag in Den Bosch zouden willen wonen, uiteindelijk besluiten om uit te wijken naar een andere stad. Dit zorgt ervoor dat de stad in rap tempo vergrijst. Ook moet er in Den Bosch meer ruimte komen voor jongerencultuur. Den Bosch moet een stad zijn voor jong en oud.

Ik wil zoveel mogelijk jongeren bereiken. Ik organiseert samen met PvdA-collega’s activiteiten die jongeren aanspreken. Op 26 januari samen met Daan Schouten en Nadine Tervoort een #biebdebat over de sleepwet en daarna komt er nog meer moois. Ik ben ook op social media actief (https://www.facebook.com/StanPetersPvdA/) om jongeren te laten zien dat het belangrijk is dat ook zij op 21 Maart naar de stembus gaan.

Stan Peters

Stan Peters

Stan Peters (‘s-Hertogenbosch, 1997) was onder andere vicevoorzitter van de Jonge Socialisten, campagnecoördinator en kandidaat Kamerlid voor de PvdA. Nu ondersteunt hij de Bossche raadsfractie. Hij wil werken aan een toekomstgerichte stad waar plek is voor jong en oud. ‘Als we als Den Bosch een bruisende stad willen blijven, is het essentieel om ook jongeren

Meer over Stan Peters