Het begon met een kopje koffie

Door Jolanda van Gool op 29 juni 2018

Het zal velen van jullie niet ontgaan zijn dat ik als nieuweling kan worden gezien in de politieke arena in Den Bosch.

Op de landelijke Roze Zaterdag 24 juni 2017 stak ik met trots, maar ook met groot verdriet, een roze kaarsje aan in de Mariakapel van onze oude Sint Jan op de Parade, een actie georganiseerd door de Bossche PvdA. Na die kaarsenactie heb ik bij het Hart van Brabant wat uitgebreider kennis mogen maken met een zeer aimabel mens, een mensenmens, de voorzitter van de lokale PvdA, Reinoud van Uffelen. We spraken toen af een kop koffie samen te doen nadat het roze stof van de organisatie van die landelijke Roze Zaterdag zou zijn neergedaald in Den Bosch.

In september, na de zomer, heb ik bij Reinoud thuis, dat kopje koffie gedaan, en zoals jullie inmiddels weten is het niet bij dat ene kopje koffie gebleven. Twee weken na die koffie-afspraak heb ik mijn sollicitatiebrief de deur uit gedaan en mocht ik verschijnen voor een commissie. Een commissie waar ik Nanne heb leren kennen, de secretaris van onze vereniging. Een aangenaam mens die zijn administratieve taken en verantwoordelijkheden uiterst secuur uitvoert. Het zal jullie niet verbazen dat ik bij het invulformulier bij het hokje man/vrouw de relevantie van die vraag betwijfelde en Nanne heeft op de volgende ALV meteen een vurig betoog gehouden om als vereniging die vraag maar van alle formulieren te verwijderen. Kordaat en slagvaardig!

Ik mocht op de kandidatenlijst staan na het bezoek aan die commissie, en na toestemming van die eerder genoemde ALV, en stak mijn vinger maar op om ook onderdeel uit te gaan maken van de Bossche Rode Brigade; het campagneteam. Daar heb ik zeer intensief samen gewerkt met de commandant van onze Rode Brigade, onze Harm. Ik kijk terug op een zeer resultaatgerichte samenwerking. Ik heb Harm leren kennen als streng en rechtvaardig. Erg direct, maar dat waardeer ik altijd zeer in mensen. Een harde werker die mij als mens zeer welkom heeft geheten, erg fijn, zeker als nieuweling bij de club en die altijd een uitgestoken hand toonde. Een ware commandant waar ik op kon bouwen. En de vereniging ook.

Tijdens de campagnezaterdagen in de winter 2017/2018 werd ons de weg gewezen in het labyrint van alle Bossche wijken, door Hans Hermans; de penningmeester van de vereniging. Af en toe kregen we op die zaterdagen ook wat ruimte en speling. Maar vaak wisten we door één blik van Hans ook genoeg; we moesten door en de juiste volgorde op de kaart aanhouden om bij alle deuren in de wijk aan te bellen en de rode roos uit te delen.

Op de ALV van 29 juni 2018 moet ik alweer afscheid nemen van deze mensen. Ik zal ze gaan missen!

De vereniging zal vanavond afscheid moeten nemen van deze bestuursleden. Ze hebben keihard gewerkt en elkaar qua persoonlijkheden en taakverdeling wat mij betreft ook goed aangevuld. Prettige mensen om mee samen te werken en dankzij de collegialiteit en solidariteit die Hans, Harm, Reinoud en Nanne uitstraalden voel ik me stiekem geen nieuweling meer, maar bijna al een oude rot in het vak.

Lieve Harm, Hans, Reinoud en Nanne: dank!

En ik hoop jullie toch ook wel weer tegen te komen…onder het genot van een kopje koffie!!

Met rode groet en knuffel,

Jolanda

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool (Kaatsheuvel 1975) zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de PvdA-Den Bosch. Haar missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid en het terugdringen van de armoede in de stad: ‘Den Bosch is een stad om kei trots op te zijn en we zingen met de carnaval altijd

Meer over Jolanda van Gool

Waar ben je naar op zoek?