Het zit in de familie

Door Jolanda van Gool op 2 februari 2018

Afgelopen week kreeg ik een steunbetuiging van mijn ome Jos. Maar, zoals het mijn familie betaamt, werd ik ook meteen op het matje geroepen.

Vanaf mijn 18e jaar ben ik in Den Bosch komen wonen en ben ik nationaal ( voor COC en Roze Zaterdag 2017) en internationaal ( voor FNV Roze) actief geweest om de belangen te behartigen van de roze gemeenschap. Dus als ombudsman/vrouw/genderneutraal, zo u wilt, dagelijks actief geweest om te streven en vechten voor gelijkheid en respect voor de medemens.

De opa van Jolanda

Maar wat velen daardoor niet weten, is dat ik uit een rood nest kom. Opa was al geabonneerd op ‘het Vrije Volk’ en heeft Joop den Uyl wel eens een standje gegeven tijdens een bezoek aan onze provincie Brabant. Hij gaf de tip aan Den Uyl om niet zo zachtzinnig om te gaan in de campagne met Van Agt, maar om hem gewoon een keer tegen de schenen te schoppen.

Mijn ome Jos stuurde me van de week een bericht dat hij trots op me is met mijn plaatsing als kandidaat raadslid nummer 3 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA Den Bosch. MAAR, hij gaf ook het volgende aan, ook namens opa:

‘Ik mis bij de PvdA wat ze de komende jaren ECHT gaan betekenen voor de mensen die met een baan toch moeilijk rond kunnen komen door de lage lonen, hoge woonlasten etc. Wat gaan we  doen aan het gegeven dat de rijken het overgrote deel van de rijkdom van ons allemaal, nog steeds en zelfs steeds meer zichzelf toe-eigenen. Asscher is al goed bezig geweest, maar het kan nog wel wat scherper. Uit mijn vaders naam; wij socialisten moeten ons meer als socialisten gaan opstellen, dat verdienen de mensen die ons nodig hebben!

En ome Jos sluit af met pfff…dat moest ik even kwijt. Overigens, gelukkig ook, met veel succes met de campagne. Ik vertrouw op jullie!

Dat is toch een pittig appje wat je dan krijgt. Ik heb een bericht teruggestuurd aan mijn ome Jos dat ik weet dat hij trots op me is en dat ik blij ben dat hij me scherp houdt! En let op en wees gewaarschuwd dat zal hij blijven doen.

Voor diegenen die dus nu nog niet weten waar ik voor sta:

Ik ga als volksvertegenwoordiger pal naast onze inwoners staan (of ervoor als het moet), vooral de inwoners die het moeilijk hebben. Ik ga in Den Bosch voor hen strijden: voor een beter loon, of uitkering, betere en meer sociale woningbouw en ik ga strijden voor een meer gelijke verdeling van de middelen. In onze welvarende stad dienen wij zorg te dragen voor elkaar en er mag geen enkel kind in armoede leven!

U leest het goed daar ga ik voor strijden omdat ik vind dat we te ver zijn afgedwaald van waar het werkelijk omgaat. Het moet in Den Bosch eerst nu gaan OVER DE MENSEN.

Ik ga voor niks meer en voor niks minder. Dat ben ik aan mijn stand verplicht.

Ome Jos, #nueerstdemensen

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool (Kaatsheuvel 1975) zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de PvdA-Den Bosch. Haar missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid en het terugdringen van de armoede in de stad: ‘Den Bosch is een stad om kei trots op te zijn en we zingen met de carnaval altijd

Meer over Jolanda van Gool