Door op 17 september 2017

Hoe voorkom je het ronselen van scholieren voor drugshandel of prostitutie?

Ook in Den Bosch raken scholieren verstrikt in de drugshandel of in de prostitutie. Dat bleek uit antwoorden van burgemeester Ton Rombouts op vragen van de Bossche PvdA. Het maandelijkse BIEBdebat in de StadsBIEB aan de Hinthamerstraat gaat over de vraag: Hoe voorkom je dat scholieren de verkeerde afslag nemen? Te gast is onder anderen Merel van Groningen, auteur van het boek: ‘En plotseling ben je van hem’.

Merel van Groningen kreeg in 2010 de Joke Smit aanmoedigingsprijs als vertegenwoordiger van alle slachtoffers van seksueel geweld die met hun verhaal naar buiten durven te treden. Ze geeft inmiddels voorlichting en trainingen over onder meer grooming, loverboys en sexting. Behalve Merel zijn tijdens het debat vertegenwoordigers van het recent gelanceerde project ‘gevaarlijke liefde’ van Humanitas te gast. Ook zij geven voorlichting aan jongeren over loverboysproblematiek.

Daarnaast zijn vertegenwoordigers van scholen, professionals en politici aanwezig. Het debat draait vooral om de vraag: hoe je voorkomt dat scholieren en jongeren worden geronseld voor drugshandel en/of prostitutie? Wat kan de rol van school en/of ouders zijn? En mocht het toch zover komen dat jongeren in de greep raken van drugscriminaliteit of loverboy praktijken, wat doe je dan? Wat is de beste aanpak? Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te praten of te luisteren. De leiding van het debat is in handen van journalist Lesha Bosman.

  • Wat: BIEBdebat: ‘Hoe voorkom je het ronselen van scholieren voor drugshandel of prostitutie?’
  • Waar: Stadsbibliotheek, Hinthamerstraat 177, ’s-Hertogenbosch
  • Wanneer: vrijdag 29 september van 16.30 – 17.30 uur, welkom vanaf 16.00 uur.

———————————————————————————————————————————

Noot voor de pers:

Voor vragen kunt u terecht bij Lisette van der Swaluw, fractievoorzitter PvdA: [email protected] of ((06) 101 067 81)