Door Reinoud van Uffelen op 14 maart 2016

Inke Katoen Wauwvrouw 2016

Op dinsdag 8 maart 2016, Internationale vrouwendag, werd Inke Katoen uitgeroepen tot Wauwvrouw 2016. Dat gebeurde in eetcafé Warm Onthaal in het bijzijn van vrienden en bekenden uit de Bossche samenleving. Ook waren vertegenwoordigers van meerdere politieke partijen aanwezig. Inke Katoen was jarenlang de motor van de plaatselijke organisatie van activiteiten rond Internationale vrouwendag . Inke werd toegesproken door Lisette van der Swaluw, fractievoorzitter PvdA Den Bosch. Hermie van Ommeren, oud-fractievoorzitter decoreerde Inke met de bijbehorende keramieken ambtsketen. Vervolgens was er telefoon voor Inke. Hans Spekman en Diederik Samsom feliciteerden Inke van harte en bedankten haar namens de PvdA voor haar tomeloze inzet al die jaren.

Naast organisator van Internationale vrouwendag was Inke Katoen raadslid voor PvdA Den Bosch en de initiator van de maandelijkse #BiEBdebatten. Eerder was zij actief in het Multi Etnisch Vrouwen Netwerk MEV. Jetty Eugster (burgemeester van Schijndel) en Joke van der Beek (oud-wethouder in Den Bosch) en vorig jaar LGBT-activiste Ramona Pikeur gingen Inke voor.

Inke was blij verrast met alle aandacht. “Heel erg leuk allemaal en zoveel aardige mensen! Ik geniet nu nog”, liet de Wauwvrouw 2016 de volgende ochtend weten.

De PvdA vindt het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan Internationale Vrouwendag. Er is heel veel verbeterd als het gaat om de gelijke rechten van man en vrouw. Maar nog steeds zijn er misstanden. Vrouwen krijgen 2016 nog altijd 20 procent minder salaris voor hetzelfde werk dan een man.

Hier kunt u de foto’s zien die Ben Nienhuis maakte.

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen