Ja Toll! Onze PP wint Politieke Klets voor een zaal vol PvdA-ers

2 februari 2018

Ja Toll! In een bomvolle Knillispoort en met maar liefst 9 deelnemende partijen won onze eigen PP de jaarlijkse Politieke Klets. Een terechte beslissing van de jury die bestond uit Jack Mikkers, Fleur Imming en juryvoorzitter Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd.

PP had zich uitgedost als de Duitse regisseur Lars von Trier die het college en de raad op bezoek had gehad in Trier. “Na het Bossche bezoek was  het bier in de stad op en was men blij dat Jos van Son de bus weer naar huis reed.” Het was niet de enige grap over de wethouder die vorig jaar moest aftreden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat.

“Het was een avond met pieken en dalen, gelijkend op de huidige politiek in Den Bosch: van hoogtepunten naar middelmaat en pure verveling. De 18-jarige Mikhael Hack (VVD) die als priester de biecht van een aantal raadsleden afnam, stak de uiteindelijke winnaar Slikker nog het  meest naar de kroon.  Hack genoot zichtbaar van zijn klets, net als de volle Knillispoort.” aldus Jos van de Ven in het Brabants Dagblad.

“Juryvoorzitter Peer van den Muggenheuvel merkte in zijn slotwoord op dat zelfspot niet bij alle partijen aanwezig was. Ook wees hij erop dat de bijdrage van Knillis ver over het randje was en dat de kunst juist is om met humor er toch net binnen te blijven.” schreef Patrick Huisman van DTV den Bosch.

Een goede klets bestaat ook uit zelfspot en daar ontbrak het bij PP niet aan. Behalve grappen over zich zelf (“Een genderneutrale lijsttrekker die zittend plast”) waren er ook grappen over partijgenoten Inke Katoen, Lisette van der Swaluw, Jolanda van Gool (“die Lesbo”) en Fouad Kabbouti en Osman Cifci.

Nol Roos was er niet bij en er werden ook geen grappen over hem gemaakt. Opvallend was verder het ontbreken van Wethouder Kagie. Over hem werd wel gelachen. Wethouders van Olden en Hoskam waren wel van de partij, net als wethouder Logister die al voor de vierde keer meedeed en een leuke klets deed.

Wim Amesz en de griffie verzorgden de pauzeact, een loflied op de verkiezingen en de lokale democratie.

Ik heb gisteren genoten van een fantastische avond en niet in de laatste plaats omdat er zoveel partijgenoten waren.

Onder het publiek bevonden zich Geert Snijders, Lisette van der Swaluw, Rianne van der Swaluw, Harm Rijks, Mariska van de Ven, Hans Hermans, Chris Klaassen, Marja van Noort, Riekie van de Wetering, Rob Bots, Anouk Gijsbrechts, Albert Jan de Vries en uit onze Top 17  Jolanda van Gool, Stan Peters, Rob Hoogeboom, Nadine Tervoort en natuurlijk Daan Schouten. Daan is onze nummer 11 en was er gisteren namens de Oeteldonkse Geminteraod.

En uiteraard was ook onze eigen nummer 21 en nachtburgemeester Lidwien van Noorden ook van de partij!

Ook mensen als Tom Peer, Merel van der Aa en Marijke Mahieu van het TOM-project bevonden zich onder het publiek net als Eline van Lith van de Soete Moeder.

De avond werd aan elkaar gepraat door oud-wethouder Bart Eigeman en ingeleid door veurkletser Hans Tervoort met een prachtige wethoudersmedley.

Voorwaar een leuke avond!

(Binnenkort zal op onze site ook een videolink verschijnen)