Jolanda van Gool: ‘Verbreken van mijn verkiezingsbelofte’

Door Jolanda van Gool op 8 januari 2019

Verbreken van mijn verkiezingsbelofte.

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van ’s-Hertogenbosch was mijn campagneleus ‘Van Roze naar Rood’.

Afgelopen week ben ik erg geraakt door de Nashville-verklaring. Op 5 januari bleek namelijk dat zo’n 250 orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en prominenten in Nederland de LHBTI-vijandige Nashville-verklaring hadden getekend. De oorspronkelijk Amerikaanse verklaring is in de zomer van 2017 opgesteld door zo’n 150 Amerikaanse conservatieve evangelische voormannen en werd sindsdien door zo’n 22.000 anderen ondertekend. Onder de ondertekenaars bevinden zich ook SGP-leider Kees van der Staaij en SGP-senator Diederik van Dijk.

Ik ben geraakt door het haatdragende en het intolerante wat spreekt uit deze verklaring. Maar ik werd zeker ook geraakt door de vele positieve reacties die er uit voort zijn gekomen. Op ons stadhuis op de Markt is vandaag zelfs de Regenboogvlag fier in de top gehesen. In veel kerken en stadhuizen wordt de regenboogvlag gehesen als protestactie en naar ik hoop als teken van tolerantie en liefde.

En ik zal kleur bekennen dan nu…

Ik heb zeker rood, sociaal-democratisch bloed door mijn aderen stromen, maar mijn roze hart begint te bloeden bij deze haatdragende verklaring. Dus kom ik met al mijn regenboogkleuren die ik in me heb op voor mijn medemensen en stel hier nog maar eens luid en duidelijk dat we als PvdA Den Bosch blijven vechten voor de rechten van onze medemens. Of dat nou is op het vlak van arbeid, zekerheid, wonen, onderwijs. Maar zeker ook voor het recht van ieder medemens om zichzelf te zijn en in vrijheid te leven.

Jolanda van Gool, raadslid PvdA Den Bosch

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool (Kaatsheuvel 1975) zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de PvdA-Den Bosch. Haar missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid en het terugdringen van de armoede in de stad: ‘Den Bosch is een stad om kei trots op te zijn en we zingen met de carnaval altijd

Meer over Jolanda van Gool

Waar ben je naar op zoek?