Kerk en Theater: drink eens koffie met de krakers

Door Pieter Paul Slikker op 16 mei 2018

Geacht kerkbestuur, geachte directie van het Theater aan de Parade,

Zeven dagen. Binnen dat bijzonder korte tijdsbestek moeten de bewoners van de pastorie van de Sint Cathrien hun boeltje pakken nu het theater de huur bij de kerk heeft opgezegd. Een onmogelijke opgave op de volstrekt overspannen Bossche woningmarkt.

Dat enorme tekort aan betaalbare woningen is u als kerkbestuur niet aan te rekenen. Ook het Theater aan de Parade heeft daar als tijdelijke huurder van de al jarenlang in onbruik geraakte pastorie geen enkele hand in. Dat is een uitdaging waar een nieuw stadsbestuur voortvarend stappen op dient te zetten.

Wat wel van uw beider organisaties –die tenslotte midden in de samenleving wensen te staan-verwacht mag worden is dat ze oog hebben voor de vele inwoners van onze stad die het slachtoffer zijn van torenhoge huizenprijzen en het gebrek aan betaalbare huurwoningen.

Een deurwaarder opdracht geven het pand binnen zeven dagen schoon op te leveren is wat ons betreft dan ook een misstap. Als over zeven dagen de huidige bewoners op straat worden gezet keren de houten platen ongetwijfeld weer terug voor de ramen. Het prachtige pastoriegebouw zal langzaam weer richting de troosteloze staat van een half jaar geleden gaan. Iets wat ook de omwonenden verafschuwen die de huidige bewoners een warm hart toedragen. De buurtbarbecues en bingoavonden hebben harten gestolen.

Vandaar een oproep om eens koffie met de bewoners te drinken en te spreken over mogelijkheden voor tijdelijke verhuur nu er nog geen bestemming voor het pand gevonden is. Het theater was dat gesprek al aangegaan, het kerkbestuur reageert tot op heden op geen enkel verzoek van de bewoners.

Het is tijd voor koffie. Er zijn immers nog zeven dagen te gaan.

Namens de fractie van de Partij van de Arbeid,

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker (‘s-Hertogenbosch, 1980) was in de periode 2014 -2022 raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA-Den Bosch. Sinds mei 2022 is hij aan de slag als wethouder wonen, zorg en bestuurlijke vernieuwing. Zijn missie in de Bossche politiek is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid: ‘Den Bosch is een prachtige stad, we vieren hier

Meer over Pieter Paul Slikker