Door Lisette van der Swaluw op 9 januari 2017

Knok met ons mee en maak het verschil

Nog even en dan wordt de rechts-populistische Donald Trump geïnstalleerd als 45ste president van de Verenigde Staten. Helaas staat zijn verkiezing niet op zichzelf. Overal in Europa staan rechts-populistische partijen op. Front National in Frankrijk, N-VA in België, Pegida in Duitsland, PiS in Polen.

Ook in Nederland staat de PVV hoog in de politieke peilingen. De samenleving lijkt te worden geregeerd door angst en wantrouwen. Dat moet en kan anders. Juist nu is het belangrijk dat wij een ander geluid laten horen. Dat wij ons PvdA-geluid laten horen. Dat wij hoop en vertrouwen stellen tegenover wantrouwen en pessimisme. Dat we solidariteit en bestaanszekerheid stellen boven ieder-voor-zich en zoek-het-maar-uit. Dat wij perspectief en kansen bieden in plaats van wanhoop en pessimisme Juist nu moeten wij –sociaaldemocraten- opstaan. En schouder-aan-schouder, deur-aan-deur mensen laten weten, zien en voelen dat het ook anders kan. De verbinding zoeken met alle Bosschenaren. Nog pakweg twee maanden te gaan en dan zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Op zaterdag 4 februari starten wij in Den Bosch met canvassen. En kleuren wij wijken en straten rood. En dat zullen we – met uitzondering van carnavalszaterdag – iedere zaterdag doen. Niet alleen op zaterdagen laten wij ons zien. Wij zullen zoveel mogelijk zichtbaar zijn. Ook in de politieke arena zullen wij blijven vechten voor wat ons drijft: bestaanszekerheid (kansen voor iedereen) solidariteit (opkomen voor elkaar) en vooruitgang (de stad van morgen). Het afgelopen jaar hebben we – de PvdA in Den Bosch – laten zien dat onze inspanningen vruchten afwerpen. Ook vanuit de oppositie zijn wij erin geslaagd belangrijke punten binnen te halen: meer maatwerk voor mensen in de bijstand; meer banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, meer sociale huurwoningen en opvang voor vluchtelingen. Ook komend jaar zullen wij blijven vechten voor onze idealen. Met misschien nog wel meer passie en overtuiging dan ooit.

Want misschien wel meer dan ooit komt het erop aan dat wij een goede verkiezingsuitslag neerzetten. Niets doen is geen optie. Ik roep jullie op. Maak je agenda op canvaszaterdagen leeg. En sluit je aan. Knok met ons mee en maak het verschil. Dat kan nog tot op 15 maart om 21.00 uur de stembussen dicht gaan.  

Lisette van der Swaluw

Lisette van der Swaluw

Lisette was raadslid en fractievoorzitter. In november 2017 verliet ze de gemeenteraad.

Meer over Lisette van der Swaluw