Lutz Jacobi bezoekt duurzaam Woonproject Boschveld

27 februari 2018

’s-HERTOGENBOSCH – Op 8 maart ontmoet Lutz Jacobi enkele bewoners  en initiatiefnemers in deze wijk, hoek Paardskerkhofweg-Edisonstraat. Zij krijgt, samen met andere belangstellenden uitleg over de energievoorziening, waterhuishouding en het groen in de wijk en over het hele samenwerkingsproces van de afgelopen jaren. Om 12.00 uur sluit de Dijkgraaf aan. Het waterschap Aa en Maas is, evenals de gemeente ’s-Hertogenbosch, een van de samenwerkingspartners. Om 12.15 uur zullen Lutz Jacobi en Lambert Verheijen samen de eerste regenton plaatsen bij de kas op de gezamenlijke buitenruimte.

“Iedere wijk, elke stad en elk dorp is weer anders, daarom werken algemene regels niet overal. Mensen met goede ideeën hebben recht op een beloning. Overheden en ambtenaren moeten dienstbaar zijn aan de initiatieven in de dorpen en de wijken. Ik heb een dringende wens om de samenleving te kantelen.” Aldus Lutz Jacobi, voormalig tweede Kamerlid PvdA. Zij doet deze uitspraken in het kader van democratische vernieuwing, waar zij een groot voorstander van is. Bovendien schreef zij samen met Henk Leenders de visie “Groen en Water in de stad”, want dat is een noodzakelijke investering in onze toekomst, aldus Lutz.

Graag wil zij dus ook de woningen van ‘Bewust wonen Werken Boschveld’ bezoeken om zich op de.hoogte te stellen van dit heel bijzondere bouwinitiatief van de Vereniging van Eigenaren voor 23 ecologisch verantwoorde, energiezuinige huizen.

Meer informatie: Minke Oskam-Ypma: 06-50999596, [email protected]