Door Gert-Jan van Rooij op 29 januari 2017

Marith Volp op bezoek bij de Hooghe Clock

Zaterdag 4 februari brengt Marith Volp, Tweede Kamerlid en nummer 14 op de kandidatenlijst een bezoek aan de Hooghe Clock.

Het bezoek start om 15.00, zodra er een definitief programma is, wordt dat hier gepubliceerd.

Vivent De Hooghe Clock is meer dan een woonzorgcentrum alleen. Het is ook een plaats voor ontspanning en ontmoeting. Een plek waar alle senioren uit de buurt terecht kunnen. Voor zorg, gezelligheid, activiteiten, informatie en ondersteuning.

Kamerlid Marith Volp is woordvoerder langdurige zorg en zij had haar vuurdoop begin juli, bij het verhitte spoeddebat over de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Een sprong in het diepe is volgens Volp te zwak uitgedrukt om die ervaring te beschrijven. ‘Het had meer weg van springen in een zwembad zonder water. Er zit zo veel emotie op dit dossier. Het is begrijpelijk, want mensen willen terecht weten of hun geliefde of hun ouder goed zitten in een bepaald verpleeghuis. Ik ben het eens met de oproep van onder meer Hugo Borst dat we af moeten van al die politieke opwinding. Al die “het is onbestaanbaar dat… en ongelooflijk dat…” leiden tot zo veel onrust bij bewoners, familie en mensen die in de verpleeghuizen werken.’

Marith Volp gaat zaterdag ook met ons mee canvassen. Hier leest u er meer over.

Lees hier een interview met Marith Volp. 

Gert-Jan van Rooij

Gert-Jan van Rooij

Gert-Jan was is ook in deze periode weer commissielid. Op 14 november werd hij tijdelijk beëdigd als raadslid. Hij richt zich op de inhoud en verdieping van dossiers. Hij doet dat deskundig, enthousiasmerend en met grote inzet. Hij is breder georiënteerd dan alleen de eigen onderwerpen en dossiers. Hij argumenteert oprecht en dwingt waardering af.

Meer over Gert-Jan van Rooij