Marloes van der Velde over de Reit

27 januari 2018

Tijdens het canvassen in de Reit troffen wij Marloes van der Velde. Zij vertelde ons wat de aandachtspunten zijn in de Reit. Later stuurde ze nog een bericht want ze wilde haar verhaal nog wat nuanceren.

Leuk jullie te ontmoeten! Ik zit alleen nog wel even na te denken over mijn antwoord ‘on camera’. Zou het nog willen nuanceren. Tolerantie, duurzaamheid. Ik vind zwerfafval en afvaldump echt een probleem in de wijk. Met elkaar in gesprek gaan, luisteren en minder snel oordelen. Dat zijn de thema’s wat mij betreft. En natuurlijk zorg voor en rekening houden met elkaar. (Er wordt hier in de wijk erg hard gereden bijvoorbeeld). Milieu, ook zo’n ding. Mochten jullie nog eens in gesprek willen gaan, met of zonder camera, dan weten jullie me te vinden.

En…….  Ik vind het belangrijk vooral ook het positieve te benadrukken: Deze wijk is erg leuk om in te wonen. Ruim opgezet, veel groen, leuke buurtactiviteiten. De wijk is ingedeeld in hofjes, wat ik zelf erg fijn wonen vind. Uiteraard is mijn hofje het gezelligst, met fijne buren die er voor elkaar zijn en elkaar helpen als het nodig is.