Door Reinoud van Uffelen op 30 april 2016

Minister Bert Koenders bezoekt Boschveld

Boschveld is een bijzondere wijk met bijzondere bewoners. Het ligt aan de westkant van ´s-Hertogenbosch. Achter het station en langs het spoor wonen en leven ruim 3000 mensen in zo´n 1500 woningen. Ooit een volkswijk is Boschveld nu een kleurrijke wijk met meer dan veertig procent bewoners van buitenlandse komaf. Er huizen zestig nationaliteiten. Is zo´n mix van bewoners elders weleens een bron van spanningen, in Boschveld is daar eigenlijk weinig tot niets van te merken. Bewoners wonen als goede buren samen, zijn actief en hebben duidelijk iets over voor hun wijk. Dat zie je terug aan de vele activiteiten en initiatieven die Boschveld rijk is.

koenders-portretfotoOnder het motto “de hele wereld in een wijk” brengt Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders op zaterdag 21 mei een bezoek aan Copernikkel. Coöperatie Copernikkel is de Werkwinkel in West en is een centraal punt in de wijk.

Bert Koenders zal iets vertellen over het huidige vluchtelingenbeleid en wat dat betekent voor mensen in een wijk als Boschveld. Hij gaat ook in gesprek met wijkbewoners die op hun beurt weer de gelegenheid krijgen om aan de minister te laten zien hoe zij in hun wijk vorm geven aan het begrip “samenleven”.

Iedereen is welkom! Heeft u een vraag of wilt u iets zeggen? Klik hier!

Aanvang: 14.00, Inloop vanaf 13.30.

Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ´s-Hertogenbosch

Meer info: Reinoud van Uffelen, reinoudvanuffelen@hotmail.com, 06-45596458

 

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen