PvdA Den Bosch presenteert eerste veertien toppers

4 oktober 2021

De Partij van de Arbeid in Den Bosch presenteert vol trots de eerste namen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Onder aanvoering van lijsttrekker Pieter Paul Slikker zijn dit de eerste veertien toppers van de PvdA Den Bosch.

#1 Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker (‘s-Hertogenbosch, 1980) zit sinds 2015 in de gemeenteraad en is sinds 2017 fractievoorzitter voor de PvdA-Den Bosch. Zijn missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid: ‘Den Bosch is een prachtige stad, we vieren hier met elkaar het leven. Maar onder de oppervlakte slaan de verschillen uit het lood. Één op de tien inwoners leeft onder de armoedegrens waaronder 3000 kinderen, de verschillen tussen de wijken nemen toe, voor veel starters is het vinden van een betaalbare woning een bijna onmogelijke opgave. Minder individualisme en méér samenleving. Dat is waar ik me graag voor inzet.’

#2 Jolanda van Gool

Roze vakbondsvrouw Jolanda is een strijdvaardige en authentieke persoonlijkheid, die graag voorop wil gaan in de strijd van de Bossche PvdA om onze stad eerlijk en sociaal te maken voor IEDEREEN. Ze zet zich bovendien in als vrijwilliger, in het bijzonder voor de LHBTI-gemeenschap in ’s-Hertogenbosch en ver daarbuiten.

#3 Fouad Kabbouti

Fouad Kabbouti is 42 jaar, gelukkig getrouwd met Laila en vader van Jannyl, Naïl en Nizzar. Inmiddels is Fouad al zeven jaar raadslid voor de Partij van de Arbeid. In het dagelijks leven werkt hij als Programmamanager Ruimte bij de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Daarnaast is Fouad als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging CHC en lid van de Commissie Toezicht Arrestantenzorg.

#4 Marijke Volgers

Mijn naam is Marijke Volgers, getrouwd met Marc, moeder van twee dochters van 9 en bijna 13 en bonusmoeder van de dochter en zoon van mijn man, die beiden inmiddels studeren. We wonen nu veertien jaar op De Kruiskamp. Oorspronkelijk ben ik geboren in Groningen en opgegroeid in Drenthe. Ik werk als ambulant hulpverlener bij het Leger des Heils en heb inmiddels ruim twintig jaar ervaring in zorg en hulpverlening. Ik heb me verkiesbaar gesteld, omdat ik graag een bijdrage lever aan eerlijk en sociaal beleid, dat ervoor zorgt dat iedereen mee kan doen.

#5 Koen Vossen

Aangenaam! Velen van jullie heb ik hier in Den Bosch al eens ontmoet, maar helaas nog niet iedereen. Als jonge docent maatschappijleer (27) ben ik betrokken bij de Brabantse jeugd en de landelijke onderwijsontwikkelingen. Hopelijk tot snel.

#6 Desirée Coense-Weber

Ik ben Desirée getrouwd met René en mama van drie zoons, Nick, Angelo en Nando. Op dit moment ben ik commissielid en actief in het maatschappelijke domein op de dossiers armoede, zorg, onderwijs en ook de veteranen gaan mij aan het hart. Ik ben werkzaam bij een projectspecialist REEF, op het gebied van zorg en veiligheid en multiprobleemhuishoudens. Op dit moment ben ik druk bezig met het item jeugd en veiligheid als beleidsmedewerker in de gemeente Hoeksche Waard.

#7 Osman Çifçi

Osman Çifçi, 33 jaar. Coördinator Sensa Zorg, lid landelijk partijbestuur PvdA, Vrijwilliger De Kruiskamp Ons Buurtje, KNVB scheidsrechter.

#8 Lucenda Kammeron

Ik heb altijd pittige banen gehad in het sociaal domein bij verschillende gemeenten. Ik zie mezelf daarom als een goede potentieel volksvertegenwoordiger en zou graag actief zijn in het ombudsteam. Verder ben ik sociaalvoelend. Een doener en denker, die verbindingen maakt.

#9 Stan Peters

Stan Peters (24) wil als kandidaat-raadslid zijn generatie een stem geven en meedenken over het Den Bosch van de toekomst. Deze geboren en getogen Bosschenaar was eerder actief als vicevoorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA waar hij onder andere een campagne opzette voor meer betaalbare woningen. In zijn vrije tijd vind je hem achter een goed boek, zeilend op de Maas of met vrienden in de kroeg.

#10 Arischa-Maria van Cuijk

Ik ben Arischa-Maria (1994), heb Sociologie gestudeerd in Tilburg en werk nu als klantsupport-medewerker. Daarnaast maak ik koffie en muziek bij de campingkoffietent. In m’n vrije tijd lees ik boeken, kan ik eindeloos genieten van de Sims en doe ik aan LARP. Mijn focus ligt nu op armoede, en hoe de gemeente wél de hulp kan geven aan de mensen die het het hardst nodig hebben.

#11 Daan Schouten

#12 Robin Smits

Robin Smits is 28 jaar en woont al zijn hele leven in Den Bosch. Hij is momenteel al actief als fractieondersteuner bij de PvdA en is bezig om via een toelatingsexamen toegelaten te worden voor een studie aan de universiteit. Hij is een slimme en loyale jongeman, die makkelijk verbinding maakt met allerlei soorten mensen en zet zich graag in voor een eerlijkere en rechtvaardige maatschappij.

#13 Frank de Bie

Frank de Bie (67). Bosschenaar van het jaar 1995. Oud-directeur BLOS Mijn lijfspreuk: ‘Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.’

#14 Robert Verhoeven

Ik ben Robert Verhoeven, 52 jaar oud en 30 jaar bewoner van ‘s-Hertogenbosch. Ben opgeleid tot leraar Maatschappijleer en na even voor de klas gestaan te hebben toch besloten verder te gaan als zelfstandig ondernemer en nu al meer dan twintig jaar professioneel muzikant. Bij de PvdA ben ik sinds een aantal jaren lid van de werkgroep Duurzaamheid en voel me inmiddels helemaal klaar om me in te zetten voor een sociaal-rechtvaardig en duurzaam beleid om onze stad nog mooier en beter te maken.

Conceptlijst
Deze conceptlijst kent een goede afwisseling tussen mannen en vrouwen en een goede balans tussen ervaren en nieuwe politici voor de PvdA, die oog hebben voor de onderwerpen die belangrijk zijn voor de partij en de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De conceptlijst wordt op dinsdag 16 november tijdens een algemene ledenvergadering voorgelegd aan de leden. Zij gaan uiteindelijk over de definitieve lijstvolgorde.

PvdA Den Bosch gaat zo met een goede en evenwichtige kandidatenlijst de gemeenteraadsverkiezingen in. Voorzitter van de afdeling in Den Bosch Femke Hoekstra is erg tevreden over het werk dat de kandidaatstellingscommissie heeft geleverd en met de lijst die nu voorligt.

“Er hebben zich veel stevige, goede, competente en betrokken kandidaten gemeld. In het spanningsveld tussen veel goede kandidaten en een verwacht zetelaantal heeft de commissie de continuïteit, de juiste balans én betrokkenheid perfect vormgegeven in deze mooie lijst. Daarbij heeft ze uitstekend rekening gehouden met de opdracht van de leden en een goed en stevig team neergezet.”