PvdA maakt zich zorgen over verdrievoudigde energiekosten kunstenaars

Door Jolanda van Gool op 1 juli 2019

De Bossche Partij van de Arbeid wil dat kunstenaars in de Willem II Fabriek hun energiekosten voortaan weer afrekenen naar verbruik en niet naar het aantal vierkante meters dat in ze in gebruik hebben.

Sinds het beheer van de ateliers op de tweede verdieping van de Willem II Fabriek is overgegaan van de Atelier Beheer Stichting naar Stichting Willem Twee en de gemeente de energiekosten in rekening brengt, zijn die kosten verdrievoudigd, constateert raadslid Jolanda van Gool.

Zij heeft samen met Judith Hendrickx van de Bossche Groenen schriftelijke vragen gesteld aan het college om de kunstenaars weer op basis van hun meterstanden te laten betalen. Atelierruimten in Den Bosch moeten betaalbaar blijven, stelt Van Gool. “Zoals het de Cultuurstad van het Zuiden betaamt.”

In de Willem II Fabriek zijn meer dan 30 permanente ateliers gevestigd, in grootte variërend tussen de 25 en 200 m2.

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool (Kaatsheuvel 1975) zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de PvdA-Den Bosch. Haar missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid en het terugdringen van de armoede in de stad: ‘Den Bosch is een stad om kei trots op te zijn en we zingen met de carnaval altijd

Meer over Jolanda van Gool

Waar ben je naar op zoek?