PvdA steekt leraren hart onder de riem

6 november 2019

Vandaag staken de leraren staken. PvdA Den Bosch staat pal achter de leraren en deelt daarom taartjes in de vorm van een hart uit bij basisscholen Het Bossche Broek, ’t Sparrenbos, De Kameleon, ’t Wikveld, De Caleidoscoop, Het Stadshart, De Zuiderster, Het Palet en Het IJzeren Kind.

Femke Hoekstra, voorzitter van de PvdA in Den Bosch, vindt het belangrijk dat de leraren steun krijgen voor hun actie.

“De mensen die in het onderwijs werken zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze kinderen. Zij verdienen beter en het is goed dat ze daar weer de straat voor op gaan. Het wordt tijd dat het kabinet eindelijk luistert naar de leraren, ouders en kinderen.”

Het lerarentekort groeit elke dag. Scholen zijn genoodzaakt over te gaan tot vierdaagse schoolweken en dreigen over een paar jaar kinderen pas vanaf 5 jaar aan te kunnen nemen. Er worden klassen naar huis gestuurd of verdeeld over andere – toch al volle – klassen en laatst werd bekend dat een school moest sluiten vanwege het lerarentekort.

Woensdag en donderdag zijn in de Tweede Kamer debatten over de onderwijsbegroting. De Partij van de Arbeid zal daar wederom pleiten voor meer geld voor het onderwijs.