Door Nanne Scholtens op 14 mei 2016

Rozenactie op 1 mei

Een paar maanden geleden heb ik sinds jaren weer eens een PvdA ledenvergadering bezocht. Het is mij goed bevallen en het motiveerde mij om niet alleen te consumeren maar mij ook in te zetten voor de PvdA.

1meidvda

Op de dag van de arbeid wordt er aan de leden van 65 jaar en ouder een (rode) roos aangeboden. Daar werden vrijwilligers voor gevraagd en ik heb me daarvoor aangemeld. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten.

Ik kreeg per mail een lijst adressen en de rozen kon ik de dag ervoor bij Reinoud ophalen en die mocht ik uitdelen. Het enige wat een probleem was het maken van de meest economische fietsroute. (ik vond het iets te ver gaan om dat met de auto te doen). Tjonge dan ben je blij met Google-maps.

Alle voorbereidingen getroffen, en op zondagochtend 11 uur ik stapte ik op de fiets naar het eerste adres op de Graafseweg. Gelukkig was het droog. Ik was wat nerveus, want je belt toch bij een ‘wildvreemde’ aan. Maar goed mijn eerste klant was er blij en vol goede moed reed ik naar het volgende adres.

Dit was een appartementencomplex dus ik bel aan en zorg dat de rozen zichtbaar zijn voor de camera. Niet thuis. Jammer, volgende adres.

Ook een appartementencomplex. Ik krijg wel een reactie maar de mijnheer zegt dat hij me niet kent, niemand verwacht en niet open doet. Tja, dat is wat ik ook tegen mijn moeder van 82 zeg, niet open doen voor iemand die je niet kent. Dus, volgende adres.

Niet thuis, niet thuis, niet thuis, niet thuis. Kennelijk is men als goed socialist ergens de dag van de arbeid aan het vieren…

Dan Orthenseweg. Wel thuis, erg leuk gesprek. Samen klagen over het huidige regeringsbeleid. Het lukt me wel mijnheer te overtuigen om er misschien wat aan te doen. Wil je wat veranderen binnen de PvdA dan moet het toch echt van de leden komen. Voor de volgende vergadering zal ik hem bellen.

Dit geeft me genoeg positieve energie om de volgende adressen af te gaan. En zo raak ik nog een paar rozen kwijt.

De rest van de rozen belanden in een vaas bij ons op de vensterbank. Op 1 mei vind ik dat wel bijzonder passend.

Al met al was het erg leuk om te doen. Jammer dat er vaak mensen niet thuis waren maar die adressen waar mensen wel thuis waren werd het bijzonder gewaardeerd.

Mocht je nou op 1 mei 2017 niks te doen hebben en je wilt toch een leuke dag hebben dan kun je je vast aanmelden bij Harm Rijks.

Nanne Scholtens

1 mei 2016

 

Nanne Scholtens

Nanne Scholtens

Nanne was van 23 november 2016 t/m 29 juni 2018 secretaris.

Meer over Nanne Scholtens