Door Reinoud van Uffelen op 5 maart 2016

Vijf vragen aan… Eva Cristina Martins Freitas

Deze keer in de rubriek “vijf vragen aan…”: Eva Cristina Martins Freitas.

Je komt uit Portugal en woont nu in Den Bosch. Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik kwam ooit voor de liefde naar Nederland. Ik heb 15 jaar in Hedel gewoond. Na mijn scheiding besloot in naar Den Bosch te verhuizen. Mijn verwachting was dat ik hier meer kansen zou krijgen om te groeien qua kennis, netwerk en cultuur. Ook voor mijn kinderen. In een stad hebben ze meer kansen. Mijn verwachtingen lijken uit te komen.
Hier is veel te doen en voor wie echt wilt, genoeg uitdagingen qua werk.

Je bent nu een jaar lid van PvdA Den Bosch. Waarom koos je juist voor onze partij?

De PvdA is een partij met goede bedoelingen en de mensen bij PvdA Den Bosch hebben een goed hart, zo ben ik ook van nature. De partij past als een handschoen bij mij en ik maak zo kennis met veel andere mensen.
PvdA Den Bosch wil het beste voor deze maatschappij en het uitgangspunt is “Den Bosch dat zijn wij samen”. Dat spreekt mij aan en na een jaar ben ik nog steeds tevreden met deze partij.

Eva Cristina Martins Freitas tijdens een #biebdebat met Madiha Ghanmi en Fouad Kabbouti. foto: Leon van den Akker

Op Facebook beheer je de groep KUSZ. Wat is het doel van deze groep?

Kusz staat voor kinderen die uniek en speciaal zijn. Hoe vaak gebeurt het niet dat ouders denken “wat doet mijn kind raar” of het gevoel hebben dat er iets mis is. Deze groep is om kennis te geven en delen met ouders van kinderen met kenmerken van gedragsstoornissen. Hoe vroeger gedragsproblemen herkend worden door de ouders hoe sneller het kind geholpen en gestimuleerd wordt.

Klik hier om een kijkje te nemen bij KUSZ

Je woont in de wijk de Hambaken. Wat doe je in deze wijk?

Ik woon er nu zo’n 1,5 jaar. Er zijn hier zoveel activiteiten, dat ik het niet kan bijhouden, Ik kijk daarvoor o.a. op Facebook bij Hambaken Actief.

Ik ben actief bezig in de wijk, ik ben een training aan het volgen als Citytrainer en daarna heb ik de Noorderpoort ook al benaderd om verder te groeien. Inmiddels ben ik straatcontactpersoon. Ook heb ik geholpen  met enquêtes voor de gemeente.

Wat zijn je wensen voor de toekomst?

Wensen blijven wensen als je zelf niks doet. Ik vind dat het  tijd is voor meer actie vanuit de bewoners in algemeen, dat is mijn wens. Mijn eerste gewenste doel is, om KUSZ ook verder in de praktijk te brengen. Daarvoor ben ik trainingen aan het volgen, mijn netwerk aan het opbouwen. Binnenkort ga ik een opleiding praktische psychologie volgen.

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen