Door Reinoud van Uffelen op 19 juni 2017

Vijf vragen aan… Jolanda Noordzij

Je hebt sinds kort een nieuwe baan en hebt ook nog een eigen bedrijf. Wat doe je precies?

Ik ben in december 2016 begonnen als locatiemanager van Kindcentrum Waluwe Kids en BSO de Uitkijk in Zaltbommel bij Kanteel Kinderopvang. Kanteel is een maatschappelijke kinderopvang instelling. Deze job is goed te combineren met mijn moederschap en mijn eigen bedrijf. Dit jaar bestaat mijn bedrijf, 10 jaar. Ik ben begonnen als ZZP-er, docent en trainer in de zorg- en welzijnsbranche. Momenteel werk ik niet meer alleen. We schrijven opleidingen (of onderdelen hiervan) voor met name particuliere opleiders in het niet-bekostigd mbo- onderwijs en voor educatieve uitgeverijen. Daarnaast ben ik voor een aantal opleiders verantwoordelijk voor het borgen van de inhoudelijke kwaliteit en de verantwoording naar de Inspectie van het Onderwijs.

Wanneer werd jij lid van de PvdA en wat was destijds je reden?

In ben in het jaar 2000 lid geworden. Ik werd lid ten eerste omdat ik iets wilde doen. Ik wilde me inzetten om met name met jongeren, het politieke debat te voeren. Vanuit de werkgroep voor en door jongeren, deden we dat destijds met een aantal ludieke acties. Zo deden we in café Reinders diverse sessies aan een schoolbordtafel, ‘de droomtafel’, op oude wc- potten (wel schoongemaakt). We gingen  het gesprek met de jeugd aan. Daarnaast toerden we met de PvdA-caravan rond om de mensen in de stad op te zoeken. Ik heb mijn lidmaatschap wel een tijdje onderbroken omdat ik me niet kon vinden in de koers van de gemeente waar ik toen woonde en me minder kon vinden in het landelijk gevoerde beleid. Maar sinds 2011 ben ik weer woonachtig in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en weer lid.

Je was gedurende een bestuursperiode bestuurslid en later ook secretaris van onze afdeling. Momenteel ben je nog steeds een actief lid. Wat is jouw belangrijkste advies aan PvdA Den Bosch.

Blijf in gesprek met de mensen in de stad en met je eigen leden. Er zit veel deskundigheid bij de leden, en in de kennissenkring van de leden. Zij kunnen fungeren als spreekbuis voor de stad. Samen weten we wat er leeft en speelt. Sluit daarop aan in je politieke strategie, voor zover dat passend is binnen de visie van de partij.

Spelen er in Empel thema’s waar de PvdA vanuit de waarden SOLIDARITEIT, BESTAANSZEKERHEID en VOORUITGANG iets mee zou moeten doen.

Net zoals overal spelen deze thema’s ook in een dorp als Empel. Wat ik vooral op straat bemerk is minder verdraagzaamheid naar elkaar. In het verkeer maar ook in de irritaties en boosheid die je soms tussen mensen op straat ervaart. Dit is helaas geen Empels aandachtspunt maar een landelijk aandachtspunt. Als ik de geluiden vanuit het Buurt Informatie Netwerk Empel bekijk, blijft veiligheid ook een punt van aandacht. Hier wordt met het buurtpreventieteam goed op ingespeeld. Goed dat de gemeente zich inzet voor deze teams.

Jouw zoon Thijmen is alweer ruim anderhalf jaar en inwoner van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Wat wens je hem toe.

Ik wens hem, maar uiteraard iedereen, een veilige en sociale woonomgeving toe in ‘s-Hertogenbosch. Ik wens dat er geen kinderen in armoede hoeven te leven. Goede kansen op kinderopvang, onderwijs en zorg. En daarnaast de mogelijkheid tot het kunnen bezoeken van sportclubs en culturele bezienswaardigheden. Al met al genoeg om me hard voor te blijven maken, zowel als lid van de PvdA, als in mijn werk.

Een overzicht van de rubriek “vijf vragen aan…” staat hier

 

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen