Door Reinoud van Uffelen op 5 oktober 2016

Vijf vragen aan… Lieke van Gijzel

Voor de rubriek “Vijf vragen aan…” stelde ik vijf vragen aan Lieke van Gijzel. Lieke gebruikte de vragen voor een verhaal waarin ze zich zelf voorstelt. 

Mijn naam is Lieke, ik ben 21 jaar en daarmee het jongste lid van de PvdA-afdeling Den Bosch. Door mijn studie chemie ben ik naar Den Bosch verhuisd en woon daar, met veel plezier, al drie jaar.

De politiek speelt bij ons thuis altijd een grote rol. Mijn ouders hebben me altijd geleerd te vechten voor de veranderingen die je wilt bereiken maar ook om op te komen voor mensen die het zelf niet kunnen of zullen doen. De PvdA is ook een familie-begrip. De familie van mijn overgroot-opa werd gedwongen geen contact meer met hem te hebben omdat hij had gekozen voor de  SDAP. Maar dat was voor hem geen reden om van partij te veranderen, hij geloofde in zijn idealen. Dit is ook een van de redenen dat ik lid geworden ben van de PvdA, ik wilde graag politiek actief worden. Ik heb me tegelijk ook ingeschreven bij de JS en hoop zo met anderen van gedachten te kunnen wisselen en een kleine bijdrage te leveren aan een betere en rechtvaardigere wereld.

Op dit moment volg ik de lokale politiek niet heel erg omdat ik heb me meer richt op de landelijke politiek. Ik ben vooral benieuwd naar de politieke programma’s en de discussies in de komende maanden op weg naar de komende verkiezingen.

Ik ben het natuurlijk wel eens met de drie waarden van de PvdA Den Bosch. Als je naar een betere en rechtvaardigere samenleving streeft dan moet je wel toekomstgericht zijn en daarbij staan voor gelijke kansen. Daarbij is tolerantie en respect tussen mensen enorm belangrijk. Ik vind echter dat het steunen van elkaar, de sociale kant van de samenleving, minder is geworden.

Er wordt vaak kritiek geleverd op mensen die in de politiek actief zijn maar er wordt zelden gekeken wat er wel bereikt wordt. Mensen horen en zien vaak wat er fout gaat in plaats van wat er wel goed gaat.  Naar mijn mening mogen we in de toekomst meer bezig zijn met een focus op de  positieve dingen en het steunen van elkaar in de veranderingen die gemaakt worden.

Zelf zou ik me graag inzetten voor de PvdA. Omdat ik op dit moment aan het afstuderen ben heb ik nog geen tijd gevonden om me in te zetten voor de JS of de PvdA. Echter hoop ik in de toekomt in het bestuur te treden bij de JS en wie weet misschien ook bij de PvdA. Op die manier kan ik misschien een steentje bij dragen aan een Nederland waarin men elkaar steunt, men er voor elkaar is en waar geen discriminatie zal zijn.

 

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen