Door Reinoud van Uffelen op 9 juni 2017

Vijf vragen aan…. Sabita Mahabali

Jij werkt voor de gemeente ’s-Hertogenbosch, wat doe je precies?

Ja, dat klopt. Ik werk voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ik ben beroeps integraal BOA, buitengewoon opsporingsambtenaar.
mijn werkzaamheden bestaan uit ondermeer toezicht houden, bekeuringen en boetes uitschrijven, het constateren van overtredingen en alles wat met verkeer te maken heeft. Ik hou me ook bezig met het milieu en opsporen van strafbare zaken en aanpak van overlast.
Ik schrijf ook proces- verbalen waar het nodig is voor misdrijven en overtredingen.
Ik ben uniform dragend en mijn uitrusting bestaat uit handboeien, wapenstok, etc….

Waarom werd jij lid van een politieke partij en waarom van de PvdA?

Ik wilde iets doen en ben lid geworden, omdat ik in mijn jeugdjaren veel positieve verhalen over de PvdA heb meegekregen. Mijn ouders stemden altijd op deze partij. Mijn vader zei, dat ik later als ik ouder ben ook op deze partij moest gaan stemmen. Het is de Partij van Arbeid en dat is goed, werd er gezegd :).
Hierop kun je vertrouwen en bouwen.

Je bent Hindoestaans en geboren in Suriname. Wat betekent die achtergrond voor jou?

Ik ben inderdaad een Hindoestaanse vrouw en geboren in Suriname.
Ik was net 3 jaar oud, toen ik met mijn hele familie naar Nederland kwam. Dus eigenlijk weet ik helemaal niks over mijn vaderland en kan ik er ook niks over vertellen. Het is maar een vage herinnering:)
Ik weet toevallig dat veel Surinaamse mensen die hier in Nederland wonen bijna altijd op de PvdA hebben gestemd.

Volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wat is jouw advies aan PvdA Den Bosch?

Ik woon in Nederland ruim 42 jaar. Ik heb altijd in deze mooie bourgondische stad met veel plezier gewoond. Maar  sinds kort voel ik, dat er regelmatig spanningen zijn op straat. Ik denk dat het te maken heeft met de reeks aanslagen van afgelopen perioden. Mensen zijn erg bang geworden. Aangezien ik geüniformeerd werk doe en veel buiten werk, zijn er ook momenten dat ik me onveilig voel op straat!!
Mijn advies is meer veiligheid bieden en meer banen creëren en meer blauw op straat.

Wat zijn je wensen voor de toekomst? Voor jou en je dochters?

Mijn wensen zijn niet alleen voor mij en mijn dochters, maar eigenlijk voor iedereen. Dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een veilige gemeente is voor iedereen. Het is belangrijk om veel meer voorzieningen en banen voor de jongere generatie te creëren en te zorgen dat de stad Den Bosch niet leeg loopt.

Een overzicht van de rubriek “Vijf vragen aan…” vind je hier.

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen