Door Reinoud van Uffelen op 14 juli 2017

Vijf vragen aan… Tom Oostra

Je woont in Den Bosch, maar werkt buiten de stad. Wat doe je precies?

Ik werk bij Het Kontakt, een nieuwsblad dat wekelijks bij 180.000 huishoudens op de mat valt. Ik ben redactioneel verantwoordelijk voor de edities Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena, waar ik oorspronkelijk ook vandaan kom. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit redacteuren en fotografen aansturen, plannen en natuurlijk ook interviewen en artikelen schrijven. Ik volg o.a. de politiek in de gemeente Aalburg.

Wanneer en waarom werd jij lid van de PvdA?

Waarom ik precies lid ben geworden weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik lid ben geworden, toen Job Cohen partijleider en lijsttrekker werd. In mijn ogen een vriendelijke man en een fatsoenlijk politicus, hopelijk iemand die een einde zou kunnen maken aan de periode Balkenende.

Tijdens de leergang So you wanna be’ deed je een heel concreet advies ten aanzien van ons standpunt m.b.t. wachtlijsten op de woningmarkt. Kun je daar iets over vertellen?

Mijn stelling was om de wachttijd voor een sociale huurwoning – nu ruim zes jaar – met twee jaar te verkorten, o.a. door meer woningen bij te bouwen en door meer/te blijven meewerken aan tijdelijke woonunits, zoals nu op drie locaties in Den Bosch het geval is. Dat betekent bijvoorbeeld een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan, maar ook bijdragen aan een ‘onrendabele investering’. Gewoon geld bijleggen, dus. Het doel is betaalbaar wonen voor iedereen, meer mensen aan de stad binden en ook ruimte voor statushouders bieden. Den Bosch is niet voor niets de meest gastvrije stad.

Je hebt een baan en een jong gezin. Wil je je ook politiek gaan inzetten?

Niet op de voorgrond, maar wie weet kan ik op achtergrond wat betekenen voor de PvdA in Den Bosch.

Jullie dochtertje Isa is nu 1 jaar. Wat wens je haar toe?

Dat ze net zo vrolijk en gelukkig blijft als dat ze nu is.

Een overzicht van de rubriek “Vijf vragen aan…” vind je hier.

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen