Wie kan het PvdA geluid laten horen bij provincie en waterschap?

4 augustus 2022

Denk jij dat de politiek in de provincie of bij de waterschappen saai is?

Je bent misschien niet de enige, maar: niets is minder waar. Veel van de grote maatschappelijke vraagstukken van dit moment – op het gebied van klimaat, landbouw, stikstof en waterzekerheid – spelen zich af in de waterschappen en provincies. Een goede vertegenwoordiging van de sociaaldemocratie daar is dan ook belangrijker dan ooit. In maart volgend jaar gaan we daarvoor naar de stembus.


Maar voor velen is het dagelijkse werk van een Statenlid of waterschapper een raadsel. Dus, zou jij het interessant vinden om je te kandideren voor de Provinciale Staten- of waterschapsverkiezingen, maar weet je nog niet zeker of het iets voor jou is? Wat je precies nodig hebt om een goed Statenlid of een goede waterschapper te zijn? Welke impact het heeft op je (privé)leven, wat je kan bereiken en hoeveel tijd je er voor vrij moet maken?


Geef je dan op voor de crashcourse! Eind augustus organiseert het Centrum voor Lokaal Bestuur een programma van twee avonden (online), waarin je duikt in de wereld van de waterschappen en provincies. Ervaren partijgenoten nemen je mee in hun eigen eerste stappen, je leert waar de bestuurslagen over gaan en hoe je er politiek bedrijft.


Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor de bijeenkomsten via deze link.


De bijeenkomsten vinden digitaal plaats op:

  • Donderdag 25 augustus van 19:30-21:30 uur, en;
  • Dinsdag 30 augustus van 19:30-21:30 uur.


Hopelijk zien we je dan! Heb je vragen over de crashcourse? Dan kan je reageren op deze mail, of contact opnemen met het Centrum voor Lokaal Bestuur via [email protected].

 

Waar ben je naar op zoek?