You CAN have it all

Door Femke Hoekstra op 30 juni 2018

Tijdens de ALV van 29 juni heb ik de volgende tekst uitgesproken:

Ik geloof dat het allemaal kan. Alles waar je ambitie ligt. Voor mij persoonlijk is dat In mijn rol als moeder van 2 fantastische kinderen, in mijn rol als docent waarin ik hoop het leven van jonge mensen te kunnen beïnvloeden en vooral te ondersteunen. Maar ook en misschien wel juist in de rol als voorzitter voor de PvdA. Die club zit in mijn hart gebrand. Verschillende rollen nam ik op me in de afgelopen jaren en heb me altijd met veel plezier ingezet. De laatste jaren kwam het er even niet van en waren er andere zaken belangrijk. Maar met de recente ontwikkelingen en de kaalslag die de PvdA landelijk te verduren kreeg nam de drang om mij weer in te zetten toe.

We hebben hier in Den Bosch met de fractie een mooie en energieke club bij elkaar. En ook daar breed omheen is er inmiddels een flinke club mensen verzameld die zich actief inzetten op verschillende vlakken. En dat is goed maar ook broodnodig. Die club van ons die heeft weer smoel nodig.

Als er zoveel alternatief is in het politieke landschap moet je niet te missen zijn. Dat is dus een extra grote uitdaging. Overal zijn terwijl je ook flinke klappen te verduren hebt gehad als partij. Het is naast het bouwen van een sterk politiek profiel ook een kwestie van intensief samenwerken zodat je efficiënt bent in wat je doet. En zodat er in deze nieuwe tijden minder traditionele scheidingen zijn tussen samenleving en partij. Daarmee bedoel ik dat we ook als club toegankelijker worden, bredere inhoudelijke programma’s maken en ons ook laten voeden door andere stromingen in de samenleving.

De deuren moeten meer open wat mij betreft! Dat kan op verschillende manieren. En daar gaan we op hele korte termijn al handen en voeten aan geven. Mocht ik, en met mij dit bestuur gekozen worden vanavond gaan we morgen al aan de slag om samen met de fractie de eerste contouren uit te zetten voor een actief en buiten de deuren georiënteerd programma. Vol met leuke, inhoudelijke maar soms ook hele serieuze activiteiten.

Omdat het ergens over gaat! En omdat we willen dat Bosschenaren weten en voelen waar de PvdA voor staat en voor hen kan betekenen. Dat is belangrijk! Dat is wat ons allen drijft! Geloven dat het beter kan, niet voor enkelen van ons maar vooral voor de mensen die het kwetsbaarst zijn.

Ik vind het een uitdaging om in sterke samenhang met de fractie, de leden en natuurlijk mijn medebestuursleden te zorgen voor zo’n afdeling. Waarbij we met elkaar bouwen aan een nieuwere versie van onszelf.  En de mensen weer overtuigen van het belang van de PvdA! Niet te missen!

Toegankelijk voor iedereen en kritisch op zichzelf en op de wereld om hen heen.

Ik vraag om jullie vertrouwen ik heb veel ambitie en vooral zin in de rol van voorzitter van deze mooie afdeling. En koester de overtuiging dat als je maar samengaat dat je verder komt dan alleen. En dat ben ik dan ook precies van plan! Samen met mijn fantastische bestuursleden, samen met de fractie, samen met deze afdeling maar ook samen met de mensen in deze stad! Ik heb er zin in en hoop van harte dat jullie mij deze eervolle positie gunnen.

Femke Hoekstra

Lees hier het artikel van Tom Oostra

Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad van Marc Brink