Raadslid

Fouad Kabbouti

Fouad weet bestuurlijke distantie te combineren met persoonlijke nabijheid. Enerzijds kan hij situaties snel analyseren, anderzijds benadert hij mensen op een zorgvuldige, individuele en empathische wijze. Hij zoekt verbinding met wijkbewoners en met andere partijen. Hij handelt vanuit een duidelijk langetermijnperspectief, met oog voor successen op de korte termijn. Hij heeft een bestuurlijk profiel, is goed in staat een netwerk op te bouwen én te onderhouden en hij is een betrouwbare partner voor anderen. Fouad was in de afgelopen jaren voorzitter van de commissie Bestuurszaken en hij heeft ambitieuze plannen voor een nieuwe periode.

Ik ben Fouad Kabbouti, 38 jaar oud, getrouwd met Laila, vader van Jannyl en Naïl. Eind augustus hopen we ons gezin uit te breiden. Het mooie ’s-Hertogenbosch heeft mij veel gegeven. Er zijn natuurlijk altijd dingen die beter kunnen, Om die verbeteringen mogelijk te maken ben ik trots lid van mijn fractie, de Bossche Partij van de Arbeid.

Als vader van jonge kinderen maak ik me net als vele andere ouders zorgen. Kunnen mijn kinderen wel veilig buiten spelen? Krijgen ze de juiste opleiding? Worden ze niet buitengesloten? Krijgen ze de kansen die ze verdienen? Als ze hulp nodig hebben, krijgen ze die dan ook? Voldoende redenen om uit mijn luie stoel te komen en me vol in te zetten voor onze prachtige Partij.

Zaken die me aan het hart gaan liggen vaak in het verlengde van een kernbegrip van mij als sociaal democraat: Solidariteit. De helpende hand reiken aan iemand die het moeilijk heeft en niet met het vingertje gaan wijzen. Maar ook het duwtje in de rug om iemand de kans te laten pakken om vooruit te komen en geen obstakels opwerpen om groei moeilijker te maken.

Gemeenten hebben veel regels gecreëerd. Sommige zijn nodig, sommige wat minder. Maar regels zijn wat mij betreft niet zwart wit. Regels dienen een groter doel, dan de regel zelf. De menselijke maat wordt soms te makkelijk overboord gegooid. Of het nu gaat om de alleenstaande moeder in de bijstand die het einde van de maand met moeite haalt, de student die op zoek is naar een woning, het gezin dat teveel verdient om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar te weinig verdient om een woning te kopen, het kind dat in armoede leeft waardoor sporten niet mogelijk is. Als Gemeenteraadslid heb je de plicht en de verantwoordelijkheid om kritisch te zijn op bestaande regels, op de wijze van uitvoering en om onze Bossche inwoners zoveel mogelijk te faciliteren. Want alleen samen, als iedereen zijn plekje krijgt om mee te doen in ons mooie ’s-Hertogenbosch, komen we vooruit. Den Bosch zijn we immers samen.