Raadslid

Inke Katoen

Commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken

Inke Katoen (69 lentes) is geboren en getogen Bossche en trots op haar stad. ‘Mijn man Gert en ik genieten van ons huis op de Graafseweg, ons pensioen, ons privé, van uit gaan in de stad en de schitterende reizen die we maken. Ik ben een familiemens en dol op mijn lieve moeder van 95 die in een zorgwoning van Nieuwehagen woont waar ik zoveel mogelijk kom’.

Van 2006 tot 2014 was Inke raadslid voor de PvdA. Inmiddels zet zich met hart en ziel in voor fatsoenlijk werk en een sterk vangnet voor Bosschenaren die ’t zwaarder hebben. Deze periode was zij commissielid/niet-raadslid, maar op 14 november keerde ze terug in de Gemeenteraad.

En zoals altijd vind je Inke nog dagelijks in de wijken, bij verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Die betrokkenheid gaat ver terug. Inke studeerde Antropologie en Humanistiek in Utrecht, werkte in het Speciaal Onderwijs en was o.a. vrijwilliger en bestuurder bij Vluchtelingenwerk Den Bosch, het Multi Etnische Vrouwennetwerk, het Computerhuis, Humanitas en Wijkplatform Oost .

Ervaring én energie. Dat is Inke. Of zoals ze zelf zegt: ‘Juist de armste mensen die het meest kampen met ziekten, schulden, werkloosheid hebben het minste perspectief. Ook moeten hun kinderen vaak jaren wachten op een betaalbare woning. Het werk is nog lang niet af. Daar zet ik me dus met alle energie die jullie van me gewend zijn voor in.’