31 oktober 2014, om 18:00, Bibliotheek Den Bosch | Bibliotheek Den Bosch

Biebdebat: Den Bosch: conserveren of moderniseren

Bouwen we aan de kop van de Vughterstraat de Pieckenpoort terug of gaan we voor een statement van deze tijd? Kiezen we voor een traditionele bibliotheek vol boeken of wordt het een kennis- en informatiecentrum 2.0? Willen we onze stad conserveren of moderniseren? Die vraag staat centraal tijdens het BIEBdebat op vrijdag 31 oktober in de StadsBIEB in Den Bosch.
Voormalig wethouder Rodney Weterings zei in het Brabants Dagblad dat Den Bosch te veel de stad is het van het meisje met de Parelketting. Tilburg zette hij neer als stoer en modern. Anderen stellen dat Den Bosch links en rechts wordt ingehaald door Eindhoven. Deze stad van design en techniek staat op de kaart als ‘brainport capital’ en kreeg het predikaat ‘slimste van de wereld’. Hans Dona, onder meer voorzitter van de Avans Hogeschool en eerder wethouder, stelde in het debat over de Essentgelden dat een stad nog nooit ten onder is gegaan aan teveel maar eerder aan gebrek aan ambities.
Kiest Den Bosch inderdaad te vaak voor vertrutting in plaats van vooruitgang? Raakt de stad achterop in vergelijking met andere Brabantse steden? Moeten we vaker moderniseren in plaats van historiseren en conserveren? Of ligt juist in het verleden onze kracht? Over deze en andere vragen gaan onder anderen historici, architecten, stedenbouwkundigen en politici met elkaar in debat. Van Weterings kunnen we een prikkelende inleiding verwachten. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te discussiëren.

• Wanneer? Vrijdag 31 oktober, 16.30 – 17.30 uur (welkom vanaf 16.00 uur)
• Waar? Stadsbibliotheek, Hinthamerstraat 72
Het debat wordt georganiseerd door de PvdA Den Bosch. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te discussiëren. Na afloop is er een drankje en kan worden nagepraat.
——————————————————————————
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PvdA fractievoorzitter Lisette van der Swaluw (lswaluw@hotmail.com of 06-10106781)