1 mei 2015, om 18:30, Het Warm Onthaal | Het Warm Onthaal

Bijeenkomst Eerlijk werk

Op vrijdag 1 mei, de ‘Dag van de Arbeid’, organiseert de PvdA Den Bosch een bijeenkomst rond het thema eerlijk werk.

De bijeenkomst is van 17.00 uur tot 18.30 uur in sociaal eetcafé Het Warm Onthaal aan de Sint Jacobstraat 2 (zijstraat Hinthamerstraat) in ’s-Hertogenbosch waar wij u graag een drankje aanbieden.

Remmelt Schuuring, oprichter van Coöperatief Gewoondoen zal een spreekbeurt verzorgen over eerlijk werk en de werknemerscoöperatie. Gewoondoen heeft verschillende werknemerscoöperaties, zoals Schoongewoon in de schoonmaakbranche en Hélpgewoon in de zorg. Werknemerscoöperaties waar de werknemers het voor het zeggen hebben en waar vertrouwen, plezier, eerlijkheid en fatsoen de sleutelwoorden zijn.

Ook Will Hoeben van de Winkel die Werkt is aanwezig. Hij werkt samen met leerlingen die een vak willen leren en bied werkervaringsplekken. Het doel is de leerlingen te motiveren en ervaring mee te geven zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken om verder te groeien in de maatschappij.

Tot slot zal Ruby de Jong iets vertellen over ’t Wertkverband. Ruby is werkzaam als projectleider kwetsbare jongeren. Haar ambitie: “Alle jongeren die uitstromen uit Voortgezet Speciaal Onderwijs, Praktijkonderwijs, VMBO, Entreeopleiding en uitvallers vanuit MBO 2 in onze regio gaan naar vervolgonderwijs, hebben een duurzame werkplek, een passende dagbesteding of zitten in een toeleidingstraject.”

Leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

075eb3c9bc6bf58cc0067c6d4b422ad4_normal