Door Inke Katoen op 7 juni 2016

Den Bosch na het Jeroen Bosch Jaar: stug door of het roer om?

#BiEBdebat vrijdag 24 juni 2016

Nog even en dan is het Jeroen Bosch Jaar voorbij. En wat dan? Blijven we de middeleeuwse schilder uitponden of kiezen we een andere koers? Worden we een middeleeuwse Mammoet of Hippe Hoofdstad? Daarover gaat het BIEBdebat op vrijdag 24 juni.

tmoer

 

Den Bosch doet het goed op meerdere fronten. Als Sportstad, Winkelstad, Gastvrije stad, et cetera. Zelfs op het gebied van gezondheidszorg en WMO scoort de Brabantse Hoofdstad bovengemiddeld. Alleen als het gaat om moderne kunst en cultuur zakt de waardering.

Nu wil de stad het budget van citymarketing inzetten voor een blijvend effect van JB500. Dit jaar, het Jeroen Bosch jaar, verloopt immers zo succesvol, dat citymarketiers, Eftelingbazen en Bosch-adepten zich in de handen wrijven en graag het Bossche of Bosch’ profiel prímair aan onze beroemdste schilder ophangen.

Maar is dat nu echt wat we willen? Het nog jarenlang uitmelken van onze beroemde zoon? Met alleen reproducties van de visioenen van onze grote meester? Zouden we niet veel meer energie moeten steken in de visioenen van onze hedendaagse kunstenaars? Moet het roer niet om? En Den Bosch op de kaart zetten als hippe en innovatieve hoofdstad?

Daarover gaat het #BIEBdebat op vrijdag 24 juni in de Stadsbibliotheek in Den Bosch. Belangstellenden zijn welkom vanaf 16.00 uur. Het debat is van 16.30 tot 17.30 uur. Debatleider is cultureel ondernemer Sander de Neef. Als ‘Creative Detective’, spiegelt hij het Bossche publiek Zichtbaarheid, Vernieuwing en Toekomst voor. Hij geeft de belangstellenden de gelegenheid om mee vorm te geven aan het Nieuwe Den Bosch’ Profiel.

Wat: Openbaar Debat Den Bosch, Bosch’ Profiel

Waar: Stadsbibliotheek Hinthamerstraat 78 ’s-Hertogenbosch

Wanneer: 24 juni 16.30 – 17.30. inloop v.a. 16.00 uur

Gratis, inclusief drankje, met aan de vleugel Jordy Sanchez.

————————————————————————————

Organisatie: PvdA Den Bosch. Info Inke Katoen 06 24760404, i.katoen@s-hertogenbosch.nl

meer weten over Sander de Neef: www.sanderdeneef.nl

meer weten over Jordy Sanchez: www.verkadefabriek.nl/scherzando

Inke Katoen

Inke Katoen

Inke Katoen (69 lentes) is geboren en getogen Bossche en trots op haar stad. ‘Mijn man Gert en ik genieten van ons huis op de Graafseweg, ons pensioen, ons privé, van uit gaan in de stad en de schitterende reizen die we maken. Ik ben een familiemens en dol op mijn lieve moeder van 95

Meer over Inke Katoen