2 november 2014

Een Repair Café voor Den Bosch Zuid

Op de zonnigste eerste novemberdag ooit kreeg Zuid er een fantastische buurtinitiatief bij. Een eigen Repair Café in de Zuiderpassage. Wijkbewoners kunnen ter plekke hun kapotte spullen laten repareren door handige vrijwilligers. PvdA-lijsttrekker Jeroen Weyers verrichtte samen met PvdA-leider Diederik Samsom de officiële opening.

De eerste dag was direct een succes. ‘Vandaag hebben al verschillende buurtbewoners spullen gebracht. En die zijn meteen naar tevredenheid gerepareerd’ aldus initiatiefneemster Bouchra Afendi, werkzaam bij stichting Divers. Ze zei trots te zijn op de goede samenwerking tussen de initiatiefnemers, woningbouwcorporatie Zayaz en de Bossche PvdA. In een bijzonder korte tijd is het Repair Café van de grond gekomen door hard werk van de betrokkenen.

Jeroen Weyers sprak de verzamelde buurtbewoners en vrijwilligers toe en bedankte hen voor hun inzet voor de wijk. ‘Een Repair Café is veel meer dan een pluk om spulletjes een tweede leven te bezorgen. Het is een plek waar buurtbewoners bijeen komen, elkaar leren kennen en de schouders onder de buurt zetten. Ik ben er blij om dat de Bossche PvdA daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren.’