Door op 26 februari 2015

Eerste verkiezingsdebat waterschapsverkiezingen

Op woensdag 25 februari heeft in de Verkadefabriek (Den Bosch) het eerste verkiezingsdebat voor de waterschapsverkiezingen plaatsgevonden. Alle lijsttrekkers van de verkiesbare partijen voor waterschap Aa en Maas waren aanwezig. Rob Bots, lijsttrekker en Bosschenaar, ging namens de PvdA het debat aan. Ook de andere Bossche kandidaten, Patrick van der Wens (5), Freek Morel (6) en Inke Katoen (10) waren aanwezig. Het debat was opgedeeld in zes stellingen. Partijen konden via de stellingen andere partijen uitdagen in debat te gaan.

De PvdA trapte af in de eerste stelling, waarin het CDA Rob Bots uitdaagde met de stelling: Het aflossen van schulden is belangrijker dan investeren in de natuur. In de toekomst zou iedereen moeten kunnen zwemmen of pootje baaien in de Brabantse beekjes en plassen. Echter, op dit moment hebben wij het slechtste oppervlakte water van Europa. Hierdoor is dat dus niet mogelijk. Dit vergt investeringen in goed oppervlakte water, maar dat hoeft niet meer schulden op te leveren. De vervuiler van het water moet betalen, zodat de kosten niet bij de gemeenschap komen te liggen.

Bij de tweede stelling daagde Rob Bots de VVD uit met de stelling: De vervuiler betaalt. Agrarische bedrijven moeten dus meer bijdragen aan de waterschapsbelasting. Van de uitgaven van de belastingen moeten ook burgers kunnen profiteren en niet alleen de agrariër. Kortom niet blindstaren op geen tariefsverhogingen, zoals de VVD doet, maar de lasten en lusten eerlijker verdelen. Daar staat de PvdA voor.