Door Reinoud van Uffelen op 21 september 2015

Kan in Den Bosch wat in Eindhoven kan?

Vluchtelingen in het Eindhovense asielzoekerscentrum De Orangerie krijgen bij wijze van proef sneller hulp bij het vinden van werk. Zodra asielzoekers beschikken over een verblijfsvergunning (‘status’) en weten wat hun toekomstige woonplaats is, kunnen zij in gesprek met het Regionale Werkbedrijf Eindhoven.

Hiermee kunnen vluchtelingen – bij succes – alvast aan het werk, zonder te hoeven wachten op een definitieve woning, extra taallessen en het afronden van inburgeringscursussen.

Belangrijk
Volgens de Eindhovense wethouder Staf Depla is het belangrijk dat vluchtelingen ‘eerst werk, dan de rest’ krijgen. “Wat werkt nu beter voor inburgering dan werk? Dan heb je meteen collega’s. Vaak willen vluchtelingen zelf snel aan de slag en deel uitmaken van de samenleving. Door het moment van werkbemiddeling naar voren te halen, voorkom je dat sommigen maar blijven wachten en niets kunnen doen.”

#BIEBdebat

Gerben Welling (PvdA Brabant, PvdA Eindhoven) komt naar het #BIEBdebat op 25 september om te vertellen over de Eindhovense sitiuatie. U bent van harte welkom aanwezig te zijn. Vanaf 16.00 uur is er koffie en thee. Om 16.30 begint het debat dat uiterlijk tot 17.30 uur duurt. Daarna heeft u alle gelegenheid om na te praten. Meer info? Kijk op: https://denbosch.pvda.nl/…/bosschenaren-en-vluchtelingen-h…/

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen