Door op 27 november 2013

Kunstbeleid anno 2013

Voor haar interactief boekproject “In Tussentijd” interviewde Monique Broekman wethouder Jeroen Weyers. In samenwerking met kunsthistoricus Philip Peters heeft zij het concept ontwikkeld voor het project. Het proces van het maken van het boek wordt zichtbaar en beleefbaar gemaakt op een blog.
<iframe width=”30 height=”300″ src=”//www.youtube-nocookie.com/embed/7sinJPg88FI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
De toeschouwer wordt in dit project uitgenodigd om de verschillende hoofdstukken in het boek als het ware ‘mee te beleven’. Aan de hand van 8 thema’s gaat Monique terug naar plekken waar haar werk/projecten zijn oorsprong vindt om te kijken wat er is veranderd en ze doet daar verslag van op het blog d.m.v. interview/film/foto/beeld/tekst, waar Philip Peters op zal reageren met 8 essays.
Hoofdstuk 2 is getiteld: “De Macht: (kunst-)politiek anno 2013”. In 2004 maakte Monique een aantal portretten van politici, in schilderijen en in interviews met de zelfbenoemde titel van ‘Parlementair Hofschilder alias Cultureel Ondernemer’. Ze stelde destijds de vraag in hoeverre kunst belangrijk is in crisistijd. Nu ís het crisistijd. Hoe is de stand van zaken anno 2013? In hoeverre bepaalt de politiek de richting van de kunst? In dit kader heeft ze met Jeroen Weyers gesproken over het kunstbeleid van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.