Door Reinoud van Uffelen op 7 maart 2016

Liever linksom dan rechtsom, maar richt je wel op de inhoud!

Toen de redacteur van Nieuwsuur mij belde om te reageren op de alternatieve zondagsbrief van de “sociaaldemocratische beweging Linksom!” wist ik nog niet waar het over ging.

De redacteur sprak mijn voicemail in, want na een fijne werkdag op de afdeling Sociaal Maatschappelijke Studies van het Koning Willem I College was ik net even binnengelopen bij Het Warm Onthaal. Ik had mijn telefoon niet gehoord.

Het Warm Onthaal is meer dan een eetcafé en biedt reïntegratieplaatsen aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Thuisgekomen luisterde ik de voicemail af en las ik op internet de bewuste brief van dhr. Gerard Bosman. Ik ken Gerard Bosman niet persoonlijk, maar hij is een partijgenoot van mij. In de eerste alinea roept hij Diederik Samsom op zich terug te trekken voor het lijsttrekkerschap. De brief is wat lang en het is me ook niet gelukt hem helemaal te lezen.

Maar ik ben het hartgrondig met zijn initiatief oneens en dat heb ik hem ook per mail laten weten.

Ik vind namelijk dat je als partij moet optreden vanuit de waarden solidariteit en verbondenheid. Het is goed dat in onze partij het debat niet wordt geschuwd en dat we het ook met elkaar oneens kunnen zijn. Maar Gerard Bosman stelt nu de vraag over het juiste poppetje en bij mijn weten is er pas in het najaar een lijsttrekkersverkiezing. Iedereen in de partij kan zich dan kandidaat stellen.

Ik voel zelf geen ambitie in die richting, lokaal is er nog genoeg werk te verrichten. Maar alle leden van de Partij van de Arbeid kunnen zich kandidaat stellen. Iedereen die dat wil doen kan zich melden bij het landelijk bestuur. U hoeft dus geen mail te sturen aan Gerard Bosman, tegen wie ik zou willen zeggen. “Liever linksom dan rechtsom, maar richt je met Linksom! op de inhoud en niet op personen. Succes daarmee.”

Reinoud van Uffelen

Voorzitter PvdA Den Bosch

Reinoud van Uffelen

Reinoud van Uffelen

Van 28 januari 2015 t/m 29 juni 2018 afdelingsvoorzitter. Meer info vindt u op Linkedin Zijn blogs kunt u lezen op www.reinoudvanuffelen.nl

Meer over Reinoud van Uffelen