Door op 31 mei 2013

Prinses Beatrix opent museumkwartier

Vrijdag 24 mei was het zover. Prinses Beatrix opende samen met beide directeuren, en in aanwezigheid van oa onze wethouder cultuur Jeroen Weyers, het Noord-Brabantsmuseum en het Stedelijk Museum. Een fantastisch museumkwartier wat al veel positieve reacties kreeg in media en van bezoekers.

De aanloop duurde politiek misschien lang. Maar toen het besluit eenmaal was genomen in keihard gewerkt om het museumkwartier te realiseren. En de kosten bleven binnen het vastgestelde budget en de tijd dat de musea dicht waren beperkt. Gedeputeerde Van Haaften gad met een knipoog aan dat andere delen van het land hier iets van konden leren.

Vrijdagochtend was de officiële opening door prinses Beatrix die symbolisch twee linten, vastgehouden door beide directeuren, aan elkaar vastknoopte. Dit onder toeziend ook van onder meer de Commissaris van de Koningin, burgemeester Rombouts, gedeputeerde Van Haaften en de wethouder Cultuur Jeroen Weyers. ’s Avonds was er een groot feest voor genodigden en zaterdag waren beide musea gratis toegankelijk voor het publiek waar massaal gebruik van werd gemaakt. Maar liefst 7000 bezoekers zagen een uitgebreid prachtig gerenoveerd Noordbrabants museum en door een mooie galerij kwam het publiek in het architectonisch fantastische Stedelijk Museum.

 Het museumkwartier is een aanwinst voor de stad.