Programma en lijst vastgesteld

22 december 2017

Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen en op de ALV van 7 december werd ons programma en onze lijst vastgesteld. Het programma heet Nu eerst de mensen. Door de ledenvergadering werden nog een aantal punten ingebracht in de vorm van amendementen. Het bestuur kreeg mandaat deze te verwerken en dat is inmiddels gebeurd. Er volgt nu nog een redactionele slag en parallel daar aan wordt er ook nog gewerkt aan een publieksversie en een website. Het programma zal begin januari gepresenteerd worden.

Het lijsttrekkerschap van Pieter Paul Slikker werd bekrachtigd en vervolgens werd de lijst vastgesteld. Tijdens de drukbezochte vergadering was er nog discussie over plek 3 waarvoor een uitdager werd voorgedragen. Nadat diverse leden zich hadden uitgesproken werd er gestemd en bleef in de top 15 alles zoals het was.

Vervolgens kreeg het bestuur mandaat zich nog te buigen over de exacte volgorde van de nummers 16 t/m 50. De mensen op deze plaatsen zijn lijstduwers. Het zijn mensen die zelf kiezen voor een (vrijwel) onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst.  Meestal gaat het om iemand die niet gekozen wil worden, maar wel wil bijdragen aan de populariteit van de partij.

De volledige lijst vindt u hier.