PvdA-leden kiezen Pieter Paul Slikker als lijsttrekker

7 november 2017

De leden van de Partij van de Arbeid afdeling Den Bosch hebben Pieter Paul Slikker gekozen als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Dat is de uitkomst van een ledenraadpleging onder 310 stemgerechtigde leden. 55,2% van de leden heeft gestemd. Aan de ledenraadpleging deed behalve Pieter Paul Slikker ook Lisette van der Swaluw mee. De kandidatuur zal bekrachtigd worden op de Algemene Ledenvergadering van 7 december 2017.

Pieter Paul Slikker: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en bedank Lisette voor de sterke en inhoudelijke campagne die we samen gevoerd hebben. De hoge opkomst laat zien dat het debat over de toekomst van onze stad en onze partij leeft. Het is tijd voor verandering. De afgelopen jaren hebben de stenen ambities van het huidige stadsbestuur de agenda gedomineerd. Nu is het hoog tijd voor een politiek die de inwoners op nummer één zet. De 4000 kinderen die opgroeien in armoede. De duizenden stadgenoten voor wie een betaalbare woning onbereikbaar is. De jongeren en de vernieuwende cultuur die te weinig ruimte krijgen. De zorg in onze wijken die beter op orde moet. Dáár gaan wij voor knokken.”

55,2% van de leden gestemd. 64,7% stemde voor Pieter Paul Slikker en 35,3% voor Lisette van der Swaluw. 1,3% heeft blanco gestemd.

Geert Snijders, voorzitter van de kandidaatstellingscommissie en het stembureau: “Het houden van een ledenraadpleging voor het lijsttrekkerschap is een besluit van de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Den Bosch. De Algemene Ledenvergadering vindt dit de meest democratische en eigentijdse manier om de lijsttrekker aan te wijzen. Passend binnen de ledendemocratie van de PvdA. Met een bijzonder hoge opkomst van 55,2% is de ledenraadpleging niet alleen een succes maar ook een indicatie voor het vitale en dynamische karakter van de PvdA Den Bosch. De opmaat voor een goede verkiezingsuitslag op 21 maart 2018.”