Brief van Stan Peters en Pieter Paul Slikker aan de baas van Den Bosch

Door Pieter Paul Slikker op 26 februari 2021

Op 17 maart mogen we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ons Bossche kandidaat-Kamerlid Stan Peters en fractievoorzitter Pieter Paul Slikker schreven daarom een brief aan de baas van Den Bosch over hoe ons land en onze stad er na corona uit zouden moeten komen te zien. Lees hem hieronder:

 

Beste Bosschenaar,

Na een verschrikkelijk lastig jaar is het vaccineren gestart. Voorzichtig groeit de hoop dat we deze zomer eindelijk ons oude leven weer terugkrijgen.

We krijgen de vrijheid terug om te gaan en te staan waar we willen. De horeca mag de terrasstoelen weer neerzetten in de Korte Putstraat en de Korenbrugstraat. De winkels in de stad openen de deuren en onze cultuurmakers mogen eindelijk de planken weer op. De feestjes komen terug, we mogen elkaar weer ontmoeten.

Maar met ons oude leven krijgen we helaas ook het deel terug waar we al jaren vanaf wilden. Denk bijvoorbeeld aan het enorme tekort aan betaalbare woningen. Aan de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk. Of aan al die verdampte banen van ouderen die al langer in flexbaantjes zaten en van jongeren die een tijdelijk contract hadden.

Laten we niet teruggaan naar het oude normaal maar bouwen aan een beter normaal. Want tegen corona helpt een vaccin, maar voor deze uitdagingen helpt alleen de stembus. Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart en de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar bepaal jij hoe ons land en onze stad er na corona uit komen te zien.

Als Bossche PvdA’ers hebben wij daar stevige ideeën over. Het is tijd voor verandering. Voor een bouwprogramma met veel meer betaalbare woningen en veel minder dure. Voor een economie waarin werknemers meer loon krijgen en multinationals gewoon belasting betalen. Voor versterking van onze wijken, onze verenigingen, onze rijke cultuur en ons jongerenwerk.

Het is tijd voor een beter Den Bosch ná corona!

Hartelijke groet,

Stan Peters                                                Pieter Paul Slikker
Kandidaat-Kamerlid PvdA (#31)             Fractievoorzitter PvdA Den Bosch

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker (‘s-Hertogenbosch, 1980) was in de periode 2014 -2022 raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA-Den Bosch. Sinds mei 2022 is hij aan de slag als wethouder wonen, zorg en bestuurlijke vernieuwing. Zijn missie in de Bossche politiek is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid: ‘Den Bosch is een prachtige stad, we vieren hier

Meer over Pieter Paul Slikker