Den Bosch blijft Regenboogstad

Door Jolanda van Gool op 5 maart 2018

Tijdens een bijeenkomst vandaag op het Koning Willem I college werd in aanwezigheid van minister van Engelshoven, van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap gepraat over de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, biseksuelen, homo’s en transgenders (LHBT). Zij meldde daar ook dat ’s-Hertogenbosch, ook na het Roze Jaar en de Roze Zaterdag in 2017, een Regenboogstad blijft.

Jolanda van Gool, vice-voorzitter van het COC Noordoost Brabant geeft aan ‘dat het een dubbel gevoel geeft. Het is fijn dat we een Regenboogstad blijven en dat er aandacht voor is, maar het is ook jammer dat het nog nodig is.‘ Jolanda is ook nummer drie op de kieslijst van de PvdA. “Dit zijn issues waar wij als partij pal voor staan”, zegt ze. Jolanda voert campagne voor de gemeenteraad met de slogan ‘Van roze naar rood’ en is dus bestuurder bij COC Noordoost Brabant en bij FNV Roze. “In ons land, en zeker ook in onze Regenboogstad ‘s-Hertogenbosch is veel bereikt voor LHBT’s”, vertelt ze. “Toch blijft inzet voor de LHBT-emancipatie hard nodig. Want hoewel de meeste LHBT’ers hier een goed leven hebben en de meeste mensen positief tegenover LHBT’ers staan, vindt een derde van de bevolking het nog altijd aanstootgevend als twee mannen elkaar zoenen. Dat is onacceptabel.’

Het Regenboog Stembusakkoord dat 5 maart ook nog tijdens een debat ondertekend zal worden door hopelijk alle politieke partijen in Den Bosch, moet ervoor zorgen dat iedereen zich prettig, veilig en geaccepteerd voelt, ook in Den Bosch, vervolgt ze. “Met gerichte inzet en activiteiten kunnen we er voor zorgen dat vooroordelen, discriminatie en geweld tegen LHBT’ers afnemen. We kunnen bevorderen dat LHBT’ers zich veilig en prettig voelen op school, op straat, op het werk, in de zorg, thuis, in de sport en in hun sociale kring. Dat is goed voor LHBT’ers én voor de gemeente en al de andere inwoners van onze stad”. Het draagt bij aan een klimaat van tolerantie en verdraagzaamheid, waarin discriminatie taboe is en burgers weerbaar zijn, waarin talenten ongestoord ontwikkeld kunnen worden en geluk gewoon is. En het maakt de meest gastvrije en gezellige stad van Nederland gastvrij en gezellig voor iedereen.”

De ondertekening van het Regenboog Stembusakkoord wordt op maandag 5 maart om 20:00 uur voorafgegaan door een publieksdebat bij ontmoetingsplaats Bij Katrien in de Triniteitsstraat. Daaraan zullen diverse politieke partijen onder leiding van debatleider Ivo van Harmelen meedoen.

 

Meer weten?

Jolanda van Gool, Vice-voorzitter COC Noordoostbrabant en kandidaat Raadslid #3 PvdA

06-46944998

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool

Jolanda van Gool (Kaatsheuvel 1975) zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de PvdA-Den Bosch. Haar missie in de Bossche raad is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid en het terugdringen van de armoede in de stad: ‘Den Bosch is een stad om kei trots op te zijn en we zingen met de carnaval altijd

Meer over Jolanda van Gool