Door op 15 april 2014

GRRRootGasthuis

Daarmee gaat een nieuw initiatief van de bibliotheek van start.
Jeroen Weyers, geeft in zijn openingswoord aan dat hij houdt van uitdagingen.  Hij noemt het GrrootGasthuis  een laboratorium waar nieuwe ideeën ontwikkeld worden en kans krijgen.  Met een druk op de knop wordt de ruimte officieel geopend.
In de mooi opgeknapte ruimte van de voormalige kapel van het oude GZG is een frisse ruimte ontstaan met mozaïek tapijt die de diversiteit van activiteiten verbeeld. Er is een grote groep samengekomen.
Jeroen Weyers, geeft in zijn openingswoord aan dat hij houdt van uitdagingen.  Hij noemt het GrrootGasthuis een laboratorium waar nieuwe ideeën ontwikkeld worden en kans krijgen.
Met een druk op de knop wordt de ruimte officieel geopend.
We krijgen een voordracht van Kim Putters van het rapport Cohen, over de bibliotheek in de toekomst. Belangrijk is dat het een ontmoetingsplaats wordt voor kennis overdracht en leren van elkaar. Het nieuwe niet uitsluiten maar ook het boek niet vergeten, niets heerlijker dan een boek in de hand hebben kwam er uit het publiek. Iets wat door ook abonnees van de bibliotheek werd bevestigd. Het idee om alfabetisme te bestrijden met strips werd onderschreven als een mogelijkheid.
In een panel kon ook de directeur van het archief zijn enthousiasme kwijt over de samenwerking in de nieuwe ruimte, op weg naar een heel nieuwe huisvesting. Een filmpje uit het archief geeft een beeld van de zaken die met de burgers van Den Bosch gedeeld kunnen worden. De bibliotheek verbind, als marktplaats, fysiek en digitaal combineren.
De directeur van de Goudse bibliotheek geeft aan dat een combinatie van verschillende activiteiten mensen trekt. In Gouda is een drukkerswerkplaats en streekarchief met de bibliotheek een gezamenlijke project  geworden wat goed werkt.
Leerlingen van het Vughts  lyceum hebben een filmpje gemaakt met hun idee over de bibliotheek in de toekomst, zij zoeken een gezellige ruimte waar je kunt chillen en kunt studeren.
Zij hebben een boomleestafel ontwikkeld die in de nieuwe ruimte komt te staan.

De schrijfwerkplaats heeft  nieuw talent in huis wat met een column werd geïllustreerd.
De bibliotheek is een nieuwe uitdaging rijker, dichtbij de  toekomstige locatie een inspirerend initiatief.  Informatie grootgasthuis.nl