Mededeling over wisseling in de fractie

14 oktober 2022

Beste leden van de PvdA,

Op deze vrijdagavond een minder leuk bericht…..

De afgelopen 1,5 week zijn we als fractie en bestuur geconfronteerd met een ongelukkige samenloop van persoonlijke omstandigheden. Omstandigheden in werk en privé, ziekte en verlies leiden ertoe dat drie fractieleden van onze partij hun werkzaamheden in raad en commissie niet langer kunnen voortzetten.

Ons nieuwe raadslid Marijke Volgers- van Wijk komt in haar rol als hulpverlener dermate toenemende problemen bij mensen tegen dat de werkdruk in combinatie met het raadslidmaatschap en privé te groot wordt. Ze heeft aangegeven helaas te moeten stoppen maar blijft betrokken bij het werk van partij en fractie. Lees hier de verklaring van Marijke.

Jolanda van Gool heeft zoals velen van u weten te maken gekregen met een groot persoonlijk verlies. De verwerking hiervan heeft meer tijd nodig. Ze zet daarom al haar werkzaamheden op een laag pitje zodat ze kan werken aan herstel. Daarom meldt zij zich voorlopig ziek als raadslid voor de komende maanden. Lees hier de verklaring van Jolanda.

Ook heeft Desirée Coense aangegeven dat de combinatie van werk en privé enerzijds en het actief zijn als commissielid anderzijds te groot is geworden en een stap terug moet zetten. Per maart vervulde zij wederom haar rol als commissielid voor onze partij.

De persoonlijke factoren die ten grondslag liggen aan deze onvoorziene situatie zijn voor alle betrokkenen heftig en daar wensen we ze alle sterkte bij. Ook is dit vertrek een flinke aderlating voor ons als Bossche PvdA. Dat zich ineens een (tijdelijk) vertrek voordoet van drie drijvende krachten in onze fractie laat ons allemaal beduusd en ontgoocheld achter. Helaas kent het leven soms dergelijke nare wendingen.

Omdat er een belangrijke begrotingsbehandeling en een druk najaar in een bijzondere maatschappelijke tijd voor de deur staat hebben we ons direct moeten buigen over de vraag: hoe nu verder?  Tijdens de volgende raadsvergadering worden huidig commissielid Koen Vossen en oud-raadslid Osman Cifci beëdigd als (tijdelijk) raadslid. Met deze twee eerste opvolgers kunnen we gelukkig rekenen op solide voortzetting van het fractiewerk.

Op korte termijn nodigen fractie en bestuur de leden uit om desgewenst bij te praten over gaan, komen en de nieuwe rolverdeling. Daar zijn ondergetekenden uiteraard ook telefonisch bereikbaar voor.

Met groet,

Fouad Kabbouti – fractievoorzitter – 06-82985250

Femke Hoekstra – afdelingsvoorzitter – 06-10974596