Canvassen in mijn Muntel

21 januari 2018

Voor het eerst canvassen voor de PvdA en dan nog wel in mijn eigen wijk de Muntel! Ik had besloten om het allemaal maar over me heen te laten komen. Met een club van ongeveer 25 man sterk begonnen we als ‘Rode Brigade’ aan de Citadellaan.

De eerste drempel die ik overging, was die van de Marokkaanse kapper. En bij het overgaan van deze drempel zat ik er meteen helemaal in. Wat een warme reacties kregen we van mijn buurtgenoten. En wat was het heerlijk om een aantal mensen binnen de wijk in het zonnetje te kunnen zetten. Mensen die allemaal bijdragen aan het succes van onze wijk.

Laurenzo van Speeluitleen De Hobbel bijvoorbeeld die de kinderen in de Muntel, waaronder die twee van mij, iedere dag een fantastische speelplek biedt. Maar ook Sjef van Kapsalon Sjef Jansen die onze senioren buurtbewoners desnoods zelf ophaalt als ze niet meer in staat zijn naar zijn kapsalon te komen.

Al 15 jaar woon ik met veel plezier in De Muntel en ik wist dus allang dat ik me gelukkig mag prijzen om in een sociale en succesvolle wijk als deze te wonen. Maar door het canvassen is dat nog eens extra onderstreept. Wat een warme reacties hebben we gekregen, wat een mooie verhalen hebben we gehoord en wat een lieve mensen hebben we ontmoet.