PvdA wil strandbaden toegankelijk maken voor gehandicapten

Door Pieter Paul Slikker op 4 mei 2018

Vorige week poogde een rolstoelgebruiker die het strand bij de Zuiderplas bezocht aldaar gebruik te maken van de toiletvoorzieningen. Een onmogelijke opgave over onverharde bodem en met een flinke drempel in het verschiet zo bleek. De dame in kwestie belandde in het ziekenhuis met een gebroken pols.

De Bossche strandbaden horen toegankelijk te zijn voor mensen met een handicap. In 2016 trad het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap in werking. Publieke voorzieningen moeten zoveel mogelijk ook toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

 PvdA-fractievoorzitter Pieter Paul Slikker wil dan ook dat de gemeente de strandbaden nog dit zwemseizoen toegankelijk maakt voor mensen met een handicap. Ook wil de partij weten of er dit seizoen eindelijk gehoor wordt gegeven aan de wens van de hele gemeenteraad om badmeester, EHBO en zwemvoorzieningen terug te brengen bij de Groote Wielenplas en Zuiderplas.

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker

Pieter Paul Slikker (‘s-Hertogenbosch, 1980) was in de periode 2014 -2022 raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA-Den Bosch. Sinds mei 2022 is hij aan de slag als wethouder wonen, zorg en bestuurlijke vernieuwing. Zijn missie in de Bossche politiek is het terugdringen van de groeiende ongelijkheid: ‘Den Bosch is een prachtige stad, we vieren hier

Meer over Pieter Paul Slikker